Петиција због поскупљења воде

Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, уз подршку опозиционих одборника локалног парламента и активиста данас је у Бањалуци организовао потписивање петиције грађана због поскупљења воде и паркинга у граду на Врбасу.

Република Српска 01.02.2019 | 14:14
Петиција због поскупљења воде
Најавио је да ће грађани петицију "Куда нас ова поскупљења ВОДЕ" моћи потписати и у наредним данима на различитим локацијама у граду, те да им је циљ да прикупе 5.000 потписа иако за локални ниво није прописано колико је потписа потребно за предавање петиције Скупштини града.

"Имали смо стопостотно најављено поскупљење за возачке испите, повећање цијене одвожења отпада, аутобуских карата, сад смо дошли до паркинга и воде. Сматрамо да то није прихватљиво", казао је Станивуковић.

Истакао је да ће петицију предати 6. фебруара када се одржава сједница Скупштине града.

"Дозволу за прикупљање потписа тражили смо на укупно 12 локација, а речено је да је свако мјесто заузето, а Трг Крајине од 29. јануара до 11. фебруара. На тргу Крајине нема нити једног штанда а нама не дозвољавју да поставимо свој. Макар потписивали на раменима ми ћемо да проведемо ову петицију, ићи ћемо од врата до врата, обилазити улице и насеља", рекао је он.

Према његовим ријечима, откривено је и да поскупљење воде није најављено због изградње водовода, него због поскупљења индустријске струје за 14 одсто.

"Правићемо петицију широм РС да се то поскупљење не деси. У оваквој економској ситуацији ја ово зовем економско насиље", рекао је Станивуковић.

Саша Лазић, одборник у Скупштини града Бањалука, рекао је да "као да живимо у Европској унији".

"Као да смо у Њемачкој, наша власт само поскупљује, а у односу на наш стандард то је удар на џеп сваког грађанина. Не знам како мисле да преживимо", рекао је Лазић.

Иван Бегић, активиста, истакао је да су у предизборном периоду најављивана повећања плата, једнократне помоћи пензионерима, али се није могло чути ништа о повећањима цијене возачких испита, регистрације возила, струје, воде и паркинга.

(Н1)

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

дери миле

01.02.2019 13:21

Поскупљуј и задузуј, то је нас мото,...дери нам Миле козу са леђа, ми смо мутави и анестезирани потпуно. Боље и не заслузујемо, мозес нам радити ста зелис,.. и ником ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патак Дачо

03.02.2019 09:07

Гдје се може потписати петиција? Има ли електронско потписивање. Ја желим фа потпишем петицију против ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ВОДОВОДА. То је брезоблазлук „дружине“, јер водовод нигдје на западу није приватизован.

Name

Јоја

01.02.2019 13:32

ниједног разлога нема да поскупи вода ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

01.02.2019 18:56

Ако имас рацун за воду упореди са БЛ у Приједору и када додје до поскупљења це бити скупља него у БЛ.

Name

вода је и лијек и пице

01.02.2019 13:35

То је слоган Бијељинског водовода...плацамо најскупљу воду..е моји Бијељинци ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

золенце

01.02.2019 13:37

Па логицно сто мање народа то веци намети. То свако нормалан тррба да сконта и да размисли за себе и своју породицу да ли се исплати остати кад други одлазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

водовод Бијељина

01.02.2019 13:50

Што нисте ПДП-овци и у Бијељини где сте ви на власти потписали петицију против поскупљења најскупље градске воде на свијету-лежимо на води а она најскупља у свијету скупља чан него да смо у сахари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

01.02.2019 14:07

У скорије вријеме це доци до додатног поскупљења воде, струје, комуналних услуга. Једноставно, морају се обезбједити додатна средства потребна за плате новозапосленим странацким војницима примљеним без икаквог реда пред задње изборе. Ти народе плацај скупљу воду, мора се скупити новац за оне који су скупљали гласове за снсд-е...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

01.02.2019 14:13

Ста реци за Бијељину ,најскупљу воду плаћамо.Колико воде толико канализација.Платим висе воде него струје. Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре водовод Бијељина

01.02.2019 14:16

Па да видимо да ли су слозни као сто прицају...да и Слависа постави станд ПДП.а за петицију да се смањи овај намет на народ Бијељине..еј литар Евиен воде коста мање..у праву си..ајде ПДП да видимо хоцемо ли и за вас гласати на опстинским..урадите несто...

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

01.02.2019 17:54

Погрешно је ово стање поредити с Њемачком. Чини ми се да би итекако ваљало направити успоредбу цијена комуналија с Њемачком.

ОДГОВОРИТЕ