Peticija zbog poskupljenja vode

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, uz podršku opozicionih odbornika lokalnog parlamenta i aktivista danas je u Banjaluci organizovao potpisivanje peticije građana zbog poskupljenja vode i parkinga u gradu na Vrbasu.

Republika Srpska 01.02.2019 | 14:14
Peticija zbog poskupljenja vode
Najavio je da će građani peticiju "Kuda nas ova poskupljenja VODE" moći potpisati i u narednim danima na različitim lokacijama u gradu, te da im je cilj da prikupe 5.000 potpisa iako za lokalni nivo nije propisano koliko je potpisa potrebno za predavanje peticije Skupštini grada.

"Imali smo stopostotno najavljeno poskupljenje za vozačke ispite, povećanje cijene odvoženja otpada, autobuskih karata, sad smo došli do parkinga i vode. Smatramo da to nije prihvatljivo", kazao je Stanivuković.

Istakao je da će peticiju predati 6. februara kada se održava sjednica Skupštine grada.

"Dozvolu za prikupljanje potpisa tražili smo na ukupno 12 lokacija, a rečeno je da je svako mjesto zauzeto, a Trg Krajine od 29. januara do 11. februara. Na trgu Krajine nema niti jednog štanda a nama ne dozvoljavju da postavimo svoj. Makar potpisivali na ramenima mi ćemo da provedemo ovu peticiju, ići ćemo od vrata do vrata, obilaziti ulice i naselja", rekao je on.

Prema njegovim riječima, otkriveno je i da poskupljenje vode nije najavljeno zbog izgradnje vodovoda, nego zbog poskupljenja industrijske struje za 14 odsto.

"Pravićemo peticiju širom RS da se to poskupljenje ne desi. U ovakvoj ekonomskoj situaciji ja ovo zovem ekonomsko nasilje", rekao je Stanivuković.

Saša Lazić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da "kao da živimo u Evropskoj uniji".

"Kao da smo u Njemačkoj, naša vlast samo poskupljuje, a u odnosu na naš standard to je udar na džep svakog građanina. Ne znam kako misle da preživimo", rekao je Lazić.

Ivan Begić, aktivista, istakao je da su u predizbornom periodu najavljivana povećanja plata, jednokratne pomoći penzionerima, ali se nije moglo čuti ništa o povećanjima cijene vozačkih ispita, registracije vozila, struje, vode i parkinga.

(N1)

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

deri mile

01.02.2019 14:21

Poskupljuj i zaduzuj, to je nas moto,...deri nam Mile kozu sa leđa, mi smo mutavi i anestezirani potpuno. Bolje i ne zasluzujemo, mozes nam raditi sta zelis,.. i nikom nista

ODGOVORITE
Name

Patak Dačo

03.02.2019 10:07

Gdje se može potpisati peticija? Ima li elektronsko potpisivanje. Ja želim fa potpišem peticiju protiv PRIVATIZACIJE VODOVODA. To je brezoblazluk „družine“, jer vodovod nigdje na zapadu nije privatizovan.

Name

Joja

01.02.2019 14:32

nijednog razloga nema da poskupi voda ...

ODGOVORITE
Name

krsto

01.02.2019 19:56

Ako imas racun za vodu uporedi sa BL u Prijedoru i kada dodje do poskupljenja ce biti skuplja nego u BL.

Name

voda je i lijek i pice

01.02.2019 14:35

To je slogan Bijeljinskog vodovoda...placamo najskuplju vodu..e moji Bijeljinci ...

ODGOVORITE
Name

zolence

01.02.2019 14:37

Pa logicno sto manje naroda to veci nameti. To svako normalan trrba da skonta i da razmisli za sebe i svoju porodicu da li se isplati ostati kad drugi odlaze.

ODGOVORITE
Name

vodovod Bijeljina

01.02.2019 14:50

Što niste PDP-ovci i u Bijeljini gde ste vi na vlasti potpisali peticiju protiv poskupljenja najskuplje gradske vode na svijetu-ležimo na vodi a ona najskuplja u svijetu skuplja čan nego da smo u sahari.

ODGOVORITE
Name

Realno

01.02.2019 15:07

U skorije vrijeme ce doci do dodatnog poskupljenja vode, struje, komunalnih usluga. Jednostavno, moraju se obezbjediti dodatna sredstva potrebna za plate novozaposlenim stranackim vojnicima primljenim bez ikakvog reda pred zadnje izbore. Ti narode placaj skuplju vodu, mora se skupiti novac za one koji su skupljali glasove za snsd-e...

ODGOVORITE
Name

Marija

01.02.2019 15:13

Sta reci za Bijeljinu ,najskuplju vodu plaćamo.Koliko vode toliko kanalizacija.Platim vise vode nego struje. Strasno.

ODGOVORITE
Name

re vodovod Bijeljina

01.02.2019 15:16

Pa da vidimo da li su slozni kao sto pricaju...da i Slavisa postavi stand PDP.a za peticiju da se smanji ovaj namet na narod Bijeljine..ej litar Evien vode kosta manje..u pravu si..ajde PDP da vidimo hocemo li i za vas glasati na opstinskim..uradite nesto...

ODGOVORITE
Name

007

01.02.2019 18:54

Pogrešno je ovo stanje porediti s Njemačkom. Čini mi se da bi itekako valjalo napraviti usporedbu cijena komunalija s Njemačkom.

ODGOVORITE