Боби искористио шансу, Стивенсон му разбио нос!

После седам мечева без иједног минута Бобан Марјановић је коначно заиграо за Лос Анђелес Клиперсе и одмах искористио указану шансу.  Вратио се Леброн и умало трипл-дабл! Лејкерси сломили Клиперсе у продужетку, Боби коначно! Нашао се неко ко ће да победи “Ол стар” Вориорсе, Бакси убедљиви у Торонту! Српски центар коначно имао значајнију улогу! Ембид срушио непобедиве, Јанис јачи од Каваја у једној од већих битака за Исток! Филаделфија 76ерси окончали су низ Голден Стејт Вориорса од 11 победа тријумфом 113:104 у Оукленду.

Кошарка 01.02.2019 | 14:00
Боби искористио шансу, Стивенсон му разбио нос!
Марјановић је добио 13 минута на паркету у поразу Клиперса од градског ривала Лос Анђелес Лејкерса 123:120 и постигао 11 поена (3/4 из игре) уз 5 скокова и 1 асистенцију.

Лејкерси су надиграли Клиперсе после продужетка на повратку Леброна Џејмса који је доминирао са 24 поена, 14 скокова и 9 асистенција.



Џејмсу је тако недостајало само једно проигравање за трипл-дабл након паузе која је трајала дуже од месец дана и 17 пропуштених утакмица, а Лејкерси су замало испустили 14 поена предности.

При егалу 118:118 Џејмс је донео вођство Лејкерсима, након чега је Ленс Стивенсон поентирао успут ударивши лактом у нос Марјановића којем је ипак свиран фаул.



Погодио је и додатно слободно и тако "оверио" победу "језераша". Управо је Стивенсон најбоље пратиио Џејмса са 20 поена, 19 је додао Брендон Инграм, док је Ражон Рондо убацио 14 уз 13 скокова и 7 асистенција.

Најефикаснији у екипи Клиперса био је Лу Вилијамс са 24 поена и 6 асистенција, 17 је додао Патрик Беверли уз 8 скокова, а Тобајас Херис је убацио 15 уз по 8 скокова и проигравања.



Свануло је и Лос Анђелес Лејкерсима - вратио се Леброн Џејмс! И то после чак шеснаест утакмица у којима се опорављао од повреде препоне, што је најдужи период изостанка у каријери једног најбољих кошаркаша свих времена...

Вратио се Леброн - вратиле су се победе! Додуше, тек после додатних пет минута игре, али против градског ривала Клиперса - 123:120. 

До продужетка се дошло после велике тројке Тобијаса Хариса на 36 секунди до краја последње четвртине. У периоду до звука сирене играчи оба тима успела су да упропасте по два напада, па се отишло у додатних пет минута. А тамо – опет драма.



Потпуну контролу нападачке игре у редовима Клиперса имао је на моменте расположени Лу Вилијамс. Без сумње најбољи шести играч погодио два битна шута у завршна два минута, којим су Клиперси стигли до изједначења (118:118). Тада се чинило да би Клиперси можда и могли до тријумфа, али онда се све решило у пола минута игре. Прво је Леброн погодио тежак шут из окрета, недуго затим је Ејвери Бредли продао лопту Џавалу Мекгију, после чега је Ленс Стивенсон из двокорака погодио за 122:118, уз наводни фаул Бобана Марјановића.

Ова ситуација изазвала је велику полемику у америчким медијима, пошто се на снимку јасно види да Стивенсон лактом удара Марјановића по лицу. Уместо фаула у нападу, добио је и додатно слодобно бацање после гледања снимка, а на семафору је било још 45 секунди. Клиперси су у следећем нападу промашили два хица за три поена – прво Бредли, који је онда скупио и офанзивни скок, потом и Вилијамс. У кључном моменту утакмице, када је Стивенсон добио техничку, Вилијамс није искористио ни додатно слободно бацање, да би тачку на меч ставио Патрик Беверли на Марјановићеву асистенцију.

Леброн је у својој првој утакмици после више од месец дана скупио 24 поена (9/22 из игре, 1/6 за три), те 14 скокова и девет асистенција, а само у продужетку четири поена и по две ухваћене и подељене лопте. Код „гостију“ Стивенсон је имао 20, а Брендон Инграм 19 поена. Ражон Рондо је скупио 14 поена и 13 скокова, уз седам асистенција. Хрватски центар Ивица Зубац одиграо је нешто мање од осамнаест минута и имао је седам поена, три скока и једно завршно додавање.

У редовима Клиперса коначно је заиграо Бобан Марјановић! После шест утакмица „хлађења“ српски центар је скупио 13 минута на теренум, а с тим и 11 поена (3/4 из игре), плус пет скокова и асистенцију. Уз најефикаснијег Вилијамса (24) по 15 поена имали су Монтрезл Херел и Тобијас Харис. Милош Теодосић је меч гледао у цивилу.

Филаделфија је изненадила браниоца титуле као гост и славила са 113:104, упркос томе што је Стеф Кари утакмицу завршио с 41 поеном (14/27 из игре, 10/18 за три)! 

Велике улоге у победи Севентисиксерса имали су Бен Симонс са 26 поена, осам скокова и шест асистенција, уз три украдене лопте, као и Џоел Ембид са 26 поена и чак 20 ухваћених лопти, али и седам изгубљених! Веровали или не, ово је први пораз Супертима Голден Стејта откако је и Демаркус Казинс дебитовао, а заустављена је серија од чак једанаест победа. 



Још један битан податак - Џими Батлер је прво полувреме завршио БЕЗ поена, да би на крају имао седам кошева, девет скокова и шест асистенција, уз само 3/12 из игре и 0/5 за три поена. Гледајући одређене статистички параметре, нико не би дао победу Филаделфији, али Бен Симонс је имао других планова, зато је повукао јако, до победе. Док су се Ембид и Батлер мучили у првом делу утакмице, Симонс је био ослонац Филаделфијине игре, а такође је имао једну од пресудних улога када су гости и дефинитивно сломили притисак Голден Стејта и усмерили се ауто-путем до важне рецке. 

Код Голден Стејта нападачки су кикснули Демаркус Казинс (7п, 6ск, 6ас) и Дрејмонд Грин (4п, 8ск, 10ас). Кевин Дурант је имао 25 поена (11/24 из игре), док Клеј Томпсон уопште није ни играо.



Дерби Истока припао је Милвокију! Бакси су као гости убедљиво савладали Торонто са 105:92, уз 19 поена Јаниса Адетокунба и један поен мање од Криса Мидлтона. Код Репторса најефикаснији био је Паскал Сјакам са 28 поена. Кавај Ленард је имао 16, а Кајл Лаури само 10 поена. Исти број кошева скупили су и Фред Ванвлит и Норман Пауел. Серж Ибака је убележио 12 поена и 10 скокова.



Сиксерсе је предводио Џоел Ембид са 26 поена и 20 скокова који је тако покварио деби Демаркуса Казинса на домаћем паркету.

У стопу га је пратио Бен Симонс са такође 26 поена, 8 скокова и 6 асистенција, док је Џеј Џеј Редик додао 15.

Госте није коштало лоше шутерско вече Џимија Батлера који је постигао само 7 поена (3/12 из игре) уз 9 скокова и 6 асистенција. 

Вориорсима није помогао 41 поен Стефа Карија који је опет погодио 10 тројки. Најбоље га је пратио Кевин Дурент са 25 поена, док је Казинс убацио 7 уз по 6 скокова и асистенција.



У дербију вечери Милвоки је савладао Торонто 105:92 у окршају два најбоља тима Истока и потврдио прво место на табели.

Баксе је предводио Јанис Адетокумбо са 19 поена, 9 скокова, 5 асистенција и 4 украдене лопте.

Сјајно су га пратили Крис Мидлтон са 18 поена и 6 скокова, Ди Џеј Вилсон са 16 поена, 14 је додао Ерик Бледсо, а по 11 Брук Лопез и Малком Бронгдон.

Најефикаснији у тиму Репторса био је Паскал Сијакам са 28 поена, 16 је постигао Кавај Ленард, док је Серж Ибака убацио 12 уз 10 скокова.

Подбацио је Кајл Лаури са тек 10 поена (4/11), колико су постигли још Ник Пауел и Фред Ванвлит.



Далас је без помоћи Луке Дончића поражен у Детроиту 93:89, а незаустављив је био центарски тандем Пистонса.

По 24 поена постигли су Блејк Грифин и Андре Драмонд који је имао и 20 скокова, док је Груфин ухватио 10 лопти и поделио 6 асистенција.

Мевериксе је предводио Харисон Барнс са 27 поена и 7 скокова, док је Дирк Новицки додао тек 7 након рекорда сезоне у Медисон Сквер Гардену претходне вечери (14).

Нема сумње да су Мевси били деконцентрисани због вести о великом трејду у којем су добили повређеног Кристапса Порзингиса, а изгубили тројицу стартера Деандреа Џордана, Дениса Смита и Веслија Метјуза.



Орландо је савладао Индијану 107:100 у мечу у којем је Никола Вучевић дабл-даблом прославио избор на Ол-стар.

Црногорски центар је постигао 17 поена уз 10 скокова и имао још 5 асистенција. Најефикаснији је био Теренс Рос са 30 поена.

Одличан је био и Ди Џеј Августин са 20 поена, док је Џонатан Ајзак забележио по 13 поена и скокова.

Пејсерсе је предводио Мајлс Тарнер са 27 поена и 7 скокова, 21 је додао Бојан Богдановић, док је Тадеус Јанг убацио 16 уз 10 скокова.



НБА – РЕЗУЛТАТИ

Детроит – Далас 93:89
/Грифин 24 – Барнс 27/

Орландо – Индијана 107:100
/Рос 30 – Тарнер 27/

Торонто – Милвоки 92:105
/Сјакам 28 – Адетокунбо 18/

Сан Антонио – Бруклин 117:114
/Вајт 26 – Расел 25/

Голден Стејт – Филаделфија 104:113
/Кари 41 – Симонс, Ембид 26/

ЛА Клиперс – ЛА Лејкерс 120:123
/Вилијамс 24 – Џејмс 24/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар