Јокић и Вучевић на Ол-стару, Дончић није!

Тренери изабрали Србина за меч свих Звезда! Јокић дебитује на Ол-стар мечу! Кошаркаш Денвер Нагетса, Никола Јокић, изабран је од стране тренера за резерву на Ол-стар мечу у Шарлоту.  Велико признање за Вучевића, тренери изоставили Дончића! Репрезентативац Црне Горе, Никола Вучевић, изабран је за резерву на Ол-стар утакмици у Шарлоту, саопштили су из НБА.

Кошарка 01.02.2019 | 13:45
Јокић и Вучевић на Ол-стару, Дончић није!
Није изгласан од стране публике у прву петорку за Ол-стар меч, али је Никола Јокић изабран од стране оних који доносе коначну одлуку за меч свих звезда НБА лиге. И играће на Ол-стару заједно са највећим кошаркашким звездама!

Јокић је гласовима тренера изабран да први пут у каријеру учествује на Ол-стар мечу у дуелу најбоља 24 кошаркаша данашњице. Он ће бити први Србин после 15 година и Пеђе Стојаковића који ће учествовати на „мечу свих звезда“.

У гласању навијача, медија и играча, Јокић није био изабран у петроку на западу. Али ја зато од тренера НБА клубова добио довољан број гласова да се нађе на спектакуларном викенду у Шарлоту од 17. до 19. фебруара.

Подсетимо, навијачли, играчи и медији су гласовима одредили стартере. То су Леброн Џејмс, Стеф Кари, Џејмс Харден, Кевин Дурент и Пол Џорџ (из Западне конференције), и Јанис Адетокумбо, Кемба Вокер, Кајри Ирвинг, Кавај Ленард и Џоел Ембид (из Источне конференције).

Потом су тренери бирали резерве. На Истолку су одабрали: Николу Вучевића, Кајла Лаурија, Блејка Грифина, Бредлија Била, Криса Мидлтона, Бена Симонса и Виктора Оладипа. На Западу су се поред Јокића још одлучили за: Расела Вестбрука, Ентонија Дејвиса, Демијена Лиларда, Ламаркуса Олдриџа, Клеја Томпсона и Карла-Ентонија Таунса.

Највеће изненађење је да нема Луке Дончића који је добио огромну подршку пубике, али очигледно и тренера.

Екипе још нису познате, седмог фебруара капитени ће (Леброн Џејмс и Јанис Адетокумбо) одабрати са којим кошаркашима желе да играју заједно у тиму.

Српски центар први је играч из наше земље у последњих петнаест година који ће учествовати на овом престижном мечу звезда у најјачој лиги на свету.

Јокић је био близу да буде и стартер на Ол-стару, али су навијачи, медији и играчи на Западу изабрали Стефа Карија, Џејмса Хардена, Пол Џорџа, Кевина Дурента и Леброн Џејмс.

Зато је Никола одабран од стране тренера других франшиза и 19. фебруара очекује га прво учешће. 

Екипе још нису познате, седмог фебруара капитени ће (Леброн Џејмс и Јанис Адетокумбо) одабрати са којим кошаркашима желе да играју заједно у тиму. 

Неће бити класичне утакмице Исток-Запад, већ ће играчи бити помешани тако што ће капитени (играчи који су добили највише гласова од публике) бирати једног по једног. 

Као што можете да видите деби на Ол-стар мечу имаће и репрезентативац Црне Горе Никола Вучевић, док је "руки" сензација Лука Дончић остао ускраћен позива на овај престижни меч. 

Такође, очекује се да повређеног Виктора Оладипа замени Дианђело Расел, док места на Западу није било за Донована Мичела, Рудија Гобера... 

Велико признање за Вучевића, тренери изоставили Дончића! Репрезентативац Црне Горе Никола Вучевић изабран је за резерву на Ол-стар утакмици у Шарлоту, саопштили су из НБА.

Кошаркаш Орланда има одличну сезону иза себе, тренери су га заслужено изабрали и дебитоваће 19. фебруара у Северној Каролини.

Вучевић просечно бележи 20,7 поена, 12 скокова и 3,8 асистенције, уз 1,2 блокаде. Тренери су то препознали и центра ћемо гледати у Шарлоту.

Дончић игра феноменално за Далас, међутим тек је у првој сезони и тренери су логично дали предност кошаркашима који су дуже у лиги и који су оставили већи траг. 

Ол-стар викенд у Шарлоту траје од 15. до 17. фебруара, а главни меч на програму је последњег дана.

НБА, Ол-стар учесници:

Исток: Кајри Ирвинг, Кемба Вокер, Кавај Ленард, Јанис Адетокумбо и Џоел Ембид.
Резерве: Кајл Лаури, Виктор Оладипо, Блејк Грифин, Никола Вучевић, Крис Мидлтон, Бен Симонс и Бредли Бил.

Запад: Стеф Кари, Џејмс Харден, Пол Џорџ, Кевин Дурент, Леброн Џејмс.
Резерве: Никола Јокић, Расел Вестбрук, Ентони Дејвис, Демијан Лилард, Клеј Томпсон, Ламаркус Олдриџ, Карл Ентони Таунс.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар