Jokić i Vučević na Ol-staru, Dončić nije!

Treneri izabrali Srbina za meč svih Zvezda! Jokić debituje na Ol-star meču! Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić, izabran je od strane trenera za rezervu na Ol-star meču u Šarlotu.  Veliko priznanje za Vučevića, treneri izostavili Dončića! Reprezentativac Crne Gore, Nikola Vučević, izabran je za rezervu na Ol-star utakmici u Šarlotu, saopštili su iz NBA.

Košarka 01.02.2019 | 13:45
Jokić i Vučević na Ol-staru, Dončić nije!
Nije izglasan od strane publike u prvu petorku za Ol-star meč, ali je Nikola Jokić izabran od strane onih koji donose konačnu odluku za meč svih zvezda NBA lige. I igraće na Ol-staru zajedno sa najvećim košarkaškim zvezdama!

Jokić je glasovima trenera izabran da prvi put u karijeru učestvuje na Ol-star meču u duelu najbolja 24 košarkaša današnjice. On će biti prvi Srbin posle 15 godina i Peđe Stojakovića koji će učestvovati na „meču svih zvezda“.

U glasanju navijača, medija i igrača, Jokić nije bio izabran u petroku na zapadu. Ali ja zato od trenera NBA klubova dobio dovoljan broj glasova da se nađe na spektakularnom vikendu u Šarlotu od 17. do 19. februara.

Podsetimo, navijačli, igrači i mediji su glasovima odredili startere. To su Lebron Džejms, Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Durent i Pol Džordž (iz Zapadne konferencije), i Janis Adetokumbo, Kemba Voker, Kajri Irving, Kavaj Lenard i Džoel Embid (iz Istočne konferencije).

Potom su treneri birali rezerve. Na Istolku su odabrali: Nikolu Vučevića, Kajla Laurija, Blejka Grifina, Bredlija Bila, Krisa Midltona, Bena Simonsa i Viktora Oladipa. Na Zapadu su se pored Jokića još odlučili za: Rasela Vestbruka, Entonija Dejvisa, Demijena Lilarda, Lamarkusa Oldridža, Kleja Tompsona i Karla-Entonija Taunsa.

Najveće iznenađenje je da nema Luke Dončića koji je dobio ogromnu podršku pubike, ali očigledno i trenera.

Ekipe još nisu poznate, sedmog februara kapiteni će (Lebron Džejms i Janis Adetokumbo) odabrati sa kojim košarkašima žele da igraju zajedno u timu.

Srpski centar prvi je igrač iz naše zemlje u poslednjih petnaest godina koji će učestvovati na ovom prestižnom meču zvezda u najjačoj ligi na svetu.

Jokić je bio blizu da bude i starter na Ol-staru, ali su navijači, mediji i igrači na Zapadu izabrali Stefa Karija, Džejmsa Hardena, Pol Džordža, Kevina Durenta i Lebron Džejms.

Zato je Nikola odabran od strane trenera drugih franšiza i 19. februara očekuje ga prvo učešće. 

Ekipe još nisu poznate, sedmog februara kapiteni će (Lebron Džejms i Janis Adetokumbo) odabrati sa kojim košarkašima žele da igraju zajedno u timu. 

Neće biti klasične utakmice Istok-Zapad, već će igrači biti pomešani tako što će kapiteni (igrači koji su dobili najviše glasova od publike) birati jednog po jednog. 

Kao što možete da vidite debi na Ol-star meču imaće i reprezentativac Crne Gore Nikola Vučević, dok je "ruki" senzacija Luka Dončić ostao uskraćen poziva na ovaj prestižni meč. 

Takođe, očekuje se da povređenog Viktora Oladipa zameni Dianđelo Rasel, dok mesta na Zapadu nije bilo za Donovana Mičela, Rudija Gobera... 

Veliko priznanje za Vučevića, treneri izostavili Dončića! Reprezentativac Crne Gore Nikola Vučević izabran je za rezervu na Ol-star utakmici u Šarlotu, saopštili su iz NBA.

Košarkaš Orlanda ima odličnu sezonu iza sebe, treneri su ga zasluženo izabrali i debitovaće 19. februara u Severnoj Karolini.

Vučević prosečno beleži 20,7 poena, 12 skokova i 3,8 asistencije, uz 1,2 blokade. Treneri su to prepoznali i centra ćemo gledati u Šarlotu.

Dončić igra fenomenalno za Dalas, međutim tek je u prvoj sezoni i treneri su logično dali prednost košarkašima koji su duže u ligi i koji su ostavili veći trag. 

Ol-star vikend u Šarlotu traje od 15. do 17. februara, a glavni meč na programu je poslednjeg dana.

NBA, Ol-star učesnici:

Istok: Kajri Irving, Kemba Voker, Kavaj Lenard, Janis Adetokumbo i Džoel Embid.
Rezerve: Kajl Lauri, Viktor Oladipo, Blejk Grifin, Nikola Vučević, Kris Midlton, Ben Simons i Bredli Bil.

Zapad: Stef Kari, Džejms Harden, Pol Džordž, Kevin Durent, Lebron Džejms.
Rezerve: Nikola Jokić, Rasel Vestbruk, Entoni Dejvis, Demijan Lilard, Klej Tompson, Lamarkus Oldridž, Karl Entoni Tauns.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar