Човјек чији је трансфер ставио тачку на прелазни рок!

Бетмен међу Орловима! И Челсију ово највише одговара.

Фудбал 01.02.2019 | 13:30
Човјек чији је трансфер ставио тачку на прелазни рок!
Сваки прелазни рок у Енглеској има своје јунаке у финишу, а прво име управо завршене зимске пијаце на Острву је белгијски нападач Миши Батшуаји. Он је ставио тачку на зимску пијацу у Енглеској.

Била је потребна посебна дозвола и продужетак рока за сат времена да би се реализовала позајмица Белгијанца у Кристал Палас. Клубови су победили у трци са временом и успели да неколико минута пре краја прелазног рока размене неопходну документацију да би се трансфер комплетирао.

Батшуаји ће наредних шест месеци играти на Селхурст Парку као позајмљен играч градског ривала са Стамфорд Бриџа без права откупа уговора. Спекулише се да позајмица износи 2.500.000 евра евра, да је агент на трансферу узео провизиију од преко 1.000.000 евра, а да је Палас пристао да плаћа комплетну плату Белгијанца која износи 160.000 фунти недељно, односно огромних 9.500.000 евра по сезони. У Паласовом случају платиће половину годишње зараде за полусезону.

Батшуаји се вратио са неуспешне позајмице из Валенсије где је провео претходних шест месеци, а током прелазног рока је имао гомилу понуда. Желели су га Монако, Бетис, Севиља, Милан, Евертон, Тотенхем, Шалке, Вест Хем... У току дана су Вест Хем и Бетис добили зелено светло од Челсија, али играч није желео у ове клубове. Надао се трансферу у Евертон који је вагао да ли да понуди око 35.000.00 евра за њега и на крају то није урадио. Тотенхем је у једном тренутку деловао као идеална средина, Батшуаји је желео међу Спурсе, али је Челси одбио да га пусти код директног конкурента у борби за опстанак.

Овако, прелазак у Палас је најбоља опција и за Челсијева наде о пласману у Лигу шамшиона. Наиме, Кристал палас до краја сезоне игра са Челсијевим директним конкурентима Манчестер Јунајтедом, Тотенхемом и Арсеналом, па Батшуаји има прилику да помогне и Плавцима.

Кристал Паласу ће свакако много значити с обзиром да због тешке повреде Бентекеа већ дуго времена немају калсичну „деветку“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар