Čovjek čiji je transfer stavio tačku na prelazni rok!

Betmen među Orlovima! I Čelsiju ovo najviše odgovara.

Fudbal 01.02.2019 | 13:30
Čovjek čiji je transfer stavio tačku na prelazni rok!
Svaki prelazni rok u Engleskoj ima svoje junake u finišu, a prvo ime upravo završene zimske pijace na Ostrvu je belgijski napadač Miši Batšuaji. On je stavio tačku na zimsku pijacu u Engleskoj.

Bila je potrebna posebna dozvola i produžetak roka za sat vremena da bi se realizovala pozajmica Belgijanca u Kristal Palas. Klubovi su pobedili u trci sa vremenom i uspeli da nekoliko minuta pre kraja prelaznog roka razmene neophodnu dokumentaciju da bi se transfer kompletirao.

Batšuaji će narednih šest meseci igrati na Selhurst Parku kao pozajmljen igrač gradskog rivala sa Stamford Bridža bez prava otkupa ugovora. Spekuliše se da pozajmica iznosi 2.500.000 evra evra, da je agent na transferu uzeo proviziiju od preko 1.000.000 evra, a da je Palas pristao da plaća kompletnu platu Belgijanca koja iznosi 160.000 funti nedeljno, odnosno ogromnih 9.500.000 evra po sezoni. U Palasovom slučaju platiće polovinu godišnje zarade za polusezonu.

Batšuaji se vratio sa neuspešne pozajmice iz Valensije gde je proveo prethodnih šest meseci, a tokom prelaznog roka je imao gomilu ponuda. Želeli su ga Monako, Betis, Sevilja, Milan, Everton, Totenhem, Šalke, Vest Hem... U toku dana su Vest Hem i Betis dobili zeleno svetlo od Čelsija, ali igrač nije želeo u ove klubove. Nadao se transferu u Everton koji je vagao da li da ponudi oko 35.000.00 evra za njega i na kraju to nije uradio. Totenhem je u jednom trenutku delovao kao idealna sredina, Batšuaji je želeo među Spurse, ali je Čelsi odbio da ga pusti kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Ovako, prelazak u Palas je najbolja opcija i za Čelsijeva nade o plasmanu u Ligu šamšiona. Naime, Kristal palas do kraja sezone igra sa Čelsijevim direktnim konkurentima Mančester Junajtedom, Totenhemom i Arsenalom, pa Batšuaji ima priliku da pomogne i Plavcima.

Kristal Palasu će svakako mnogo značiti s obzirom da zbog teške povrede Bentekea već dugo vremena nemaju kalsičnu „devetku“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar