Бога се не боје, образа немају

Посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине добиће изузетно високе плате за јануар 2019. године упркос томе што у овом мјесецу нису урадили ама баш ништа.

Босна и Херцеговина 01.02.2019 | 12:21
Бога се не боје, образа немају
Током јануара 2019. године није одржана ниједна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, а који има 42 члана из 14 политичких странака.

Рад државног органа законодавне власти блокирају посланици из реда Савеза независних социјалдемократа (СНСД) због неименовања новог предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Ипак, нерад неће спријечити парламентарце БиХ да из џепова грађана БиХ наплате плаће за мјесец у којем нису радили ништа. У просјеку ће на појединачне рачуне посланика лећи 4.000 КМ нето плате (без додатака), односно 4.150 КМ нето плате (без додатака) на рачуне чланова Колегија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

У исто вријеме, према посљедњим подацима Агенције за статистику Босне и Херцеговине из октобра 2018. године просјечна плата запосленх у БиХ износи 894 КМ. То значи да посланици БиХ за свој нерад у само једном мјесецу зараде 4,5 просјечних плата “обичних” радника.

У току јануара 2019. године само два посланика БиХ у парламентарну процедуру упутила су приједлоге измјена закона. Ријеч је о посланика СББ-а Дамиру Арнауту који је предложио закон о измјени закона о платама и накнадама у институцијама БиХ и посланици Независног блока Аиди Баручији која је имала приједлог закона о измјенама закона о акцизама у БиХ. 

Иако нису усвојили ниједан правни акт у интересу грађана Босне и Херцеговине, то није спријечило Николу Ловриновића (ХДЗ БиХ), Сњежану Бурсаћ-Новаковић (СНСД) и Халида Гењца (СДА) да се “отисну” у Брисел и учествују на Интерпарламентарној конференцији о теми “Комуницирање с грађанима – како развити опсежну комуникацијску стратегију парламената”.

Током јануара 2019. године засједао је једино Колегиј Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а који чине предсједавајућа Борјана Кришто и њени замјеници Денис Звиздић и Небојша Радмановић.

Колегиј Представничког дома ПСБиХ до сада је одржао двије радне сједнице на којим је углавном разматрао статусна питања новоизабраних парламентараца у формама рјешења о стицању статуса стално запослених парламентараца, рјешења о праву на разлику плате, накнаду трошкова смјештаја, накнаду за одвојени живот и посјете породици, накнаду за кориштење приватног возила у службене сврхе и слично, пише Клиx.

Дакле, политичке несугласице нису спријечиле парламентарце да ријеше свој радноправни статусу Парламентарној скупштини БиХ те на тај начин почну примати енормно високе плате из осиромашених џепова Бошњака, Срба, Хрвата и Осталих.

(Српскаинфо)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Цика Васа

01.02.2019 11:48

Великаси, проклете вам дусе....Нису они криви, МИ СМО КРИВИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дао

01.02.2019 21:44

Драги Бог па вам се вода огадила. .. багро ,олошу..

Name

Јован

01.02.2019 11:49

Ма, само рокај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиротињо

01.02.2019 11:54

Дабогда до задњег фенинга дали за лијекове. Ал бог удара по биједи и сиротињи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2019 12:22

Криви смо ми а не Бог.Бог нам је дао здравље и мозак ,а ко нам је крив сто смо глупи па бирамо увијек будале.

Name

Ре

01.02.2019 14:04

У потпуности се слажем стобом. Нисам гласао нити би икад за ове мафијаше, мало је их гласало ал лопови покраду гласове. Код мене су на 2 мјесеца прије избора купили личне карте од сви запослени и поједини градјана.

Name

Ста

01.02.2019 12:15

Каква љубомора . Кандидуј се и побједи а не сликтати се свима и гребати од свих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бахатост

01.02.2019 15:41

Да заслузно раде свој посао, па инекако. Али ниста не раде, зато се не боје никога, нити имају образа. Битан је њихов дзеп и пун новцаник, народ нек цркне. Све је то иста багра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог опраста

02.02.2019 09:55

Онај ко се Бога боји или га постује, тај неце у политику. Проклете су паре зарадјене политиком.

ОДГОВОРИТЕ