Игор Црнадак данас у Букурешту

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак учествоваће данас у Букурешту, у оквиру предсједавања Румуније Савјетом ЕУ, на неформалном састанку министара иностраних послова Уније, Балкана и Турске.

Босна и Херцеговина 01.02.2019 | 08:13
Игор Црнадак данас у Букурешту
Домаћин састанка је румунски министар спољних послова Теодор Мелешкану, а предсједаваће високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федерика Могерини.

Тема неформалног радног ручка биће "Будућност региона западног Балкана, јачање дијалога и унапређење регионалне сарадње у контексту глобалних изазова", а међу учесницима скупа је и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Дачић ће на маргинама скупа учествовати и на неформалном радном ручку на позив Могеринијеве и министра спољних послова Румуније Теодора Мелешкануа, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Румунија је 1. јануара преузела шестомјесечно предсједавање Савјету ЕУ.

Као приоритете свог предсједништва је навела јачање кохезије између држава чланица ЕУ, очување безбједности и јачање улоге Уније као глобалног лидера, те политику проширења ЕУ на Балкан.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Петар

01.02.2019 08:34

Овај се не одрице 5000,00 КМ плате! Не да лола ни по коју цијену. Јос само ова земља, па јос само , ма само ова....дајте људи јос само мало да добијам 5000,00 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

01.02.2019 11:25

Пропутовао скоро цијели свијет за вријеме мандата, то никад није могао ни сањати. Зарадио добре паре, а ништа није урадио. Није научио ни један свјетски језик, а министар вањских послова. То је модерни БХ политичар. Само напријед...

Name

Гојко

01.02.2019 11:47

Лети, лети......

ОДГОВОРИТЕ