Igor Crnadak danas u Bukureštu

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak učestvovaće danas u Bukureštu, u okviru predsjedavanja Rumunije Savjetom EU, na neformalnom sastanku ministara inostranih poslova Unije, Balkana i Turske.

Bosna i Hercegovina 01.02.2019 | 08:13
Igor Crnadak danas u Bukureštu
Domaćin sastanka je rumunski ministar spoljnih poslova Teodor Meleškanu, a predsjedavaće visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

Tema neformalnog radnog ručka biće "Budućnost regiona zapadnog Balkana, jačanje dijaloga i unapređenje regionalne saradnje u kontekstu globalnih izazova", a među učesnicima skupa je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić će na marginama skupa učestvovati i na neformalnom radnom ručku na poziv Mogerinijeve i ministra spoljnih poslova Rumunije Teodora Meleškanua, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Rumunija je 1. januara preuzela šestomjesečno predsjedavanje Savjetu EU.

Кao prioritete svog predsjedništva je navela jačanje kohezije između država članica EU, očuvanje bezbjednosti i jačanje uloge Unije kao globalnog lidera, te politiku proširenja EU na Balkan.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Petar

01.02.2019 08:34

Ovaj se ne odrice 5000,00 KM plate! Ne da lola ni po koju cijenu. Jos samo ova zemlja, pa jos samo , ma samo ova....dajte ljudi jos samo malo da dobijam 5000,00 KM.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

01.02.2019 11:25

Proputovao skoro cijeli svijet za vrijeme mandata, to nikad nije mogao ni sanjati. Zaradio dobre pare, a ništa nije uradio. Nije naučio ni jedan svjetski jezik, a ministar vanjskih poslova. To je moderni BH političar. Samo naprijed...

Name

Gojko

01.02.2019 11:47

Leti, leti......

ODGOVORITE