"Деји не треба теретана, Вучинића нико није смио да буди!"

Фудбалер Партизана, Небојша Косовић, открио је неколико интересантних адегтода о легендарним црногорским фудбалерима.

Фудбал 02.02.2019 | 09:00
"Деји не треба теретана, Вучинића нико није смио да буди!"
Косовић је новинару "Спортског журнала" причао о Дејану Савићевићу, Предрагу Мијатовићу, Стевану Јоветићу, Мирку Вучинићу, Стефану Савићу...

О Савићевићу: "Слушах одмалена причу из Милана: кад је Капелу и осталим мајсторима рекао – 'Видите, ово вам је теретана, е, то мени не треба!'"

О Вучинићу: "Пред Швајцарску, у Подгорици, заспао је на столу за масажу. Треба да се изађе на терен, нико не сме да га пробуди. Приђе Саво Павићевић, лагано: 'Мирко, не бих те ја будио, но, нам требаш...' Епилог – изашао је сам пред голмана и боцнуо лопту, 1:0 за Црну Гору!"

О Јоветићу: "Велики професионалац, ни кап алкохола, никад. Изађе у град, пије само воду. Пола сата пре сваког тренинга иде у теретану, загрева се, истеже. После дрила – остаје, вежба завршницу. Велики радник, упоредио бих га с Роналдом. Најважније – остао је чврсто на земљи, нађе се пријатељу, за било шта. Кад сам се повредио одмах ме је звао, понудио се да плати операцију, опоравак код Андре... Људина!"

О Марку Јанковићу: "Мислите, Меси? Дружимо се већ 10 година, последње три смо цимери, нераздвојни. Играли смо као клинци и један против другог: Марко за Партизан, ја за Вошу. Кад год нешто треба, ту је. Другарчина!"

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар