"Deji ne treba teretana, Vučinića niko nije smio da budi!"

Fudbaler Partizana, Nebojša Kosović, otkrio je nekoliko interesantnih adegtoda o legendarnim crnogorskim fudbalerima.

Fudbal 02.02.2019 | 09:00
"Deji ne treba teretana, Vučinića niko nije smio da budi!"
Kosović je novinaru "Sportskog žurnala" pričao o Dejanu Savićeviću, Predragu Mijatoviću, Stevanu Jovetiću, Mirku Vučiniću, Stefanu Saviću...

O Savićeviću: "Slušah odmalena priču iz Milana: kad je Kapelu i ostalim majstorima rekao – 'Vidite, ovo vam je teretana, e, to meni ne treba!'"

O Vučiniću: "Pred Švajcarsku, u Podgorici, zaspao je na stolu za masažu. Treba da se izađe na teren, niko ne sme da ga probudi. Priđe Savo Pavićević, lagano: 'Mirko, ne bih te ja budio, no, nam trebaš...' Epilog – izašao je sam pred golmana i bocnuo loptu, 1:0 za Crnu Goru!"

O Jovetiću: "Veliki profesionalac, ni kap alkohola, nikad. Izađe u grad, pije samo vodu. Pola sata pre svakog treninga ide u teretanu, zagreva se, isteže. Posle drila – ostaje, vežba završnicu. Veliki radnik, uporedio bih ga s Ronaldom. Najvažnije – ostao je čvrsto na zemlji, nađe se prijatelju, za bilo šta. Kad sam se povredio odmah me je zvao, ponudio se da plati operaciju, oporavak kod Andre... Ljudina!"

O Marku Jankoviću: "Mislite, Mesi? Družimo se već 10 godina, poslednje tri smo cimeri, nerazdvojni. Igrali smo kao klinci i jedan protiv drugog: Marko za Partizan, ja za Vošu. Kad god nešto treba, tu je. Drugarčina!"

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar