Званично: Две голгетерске убице у једном дану!

Биће то страшан шпиц Галате! Стигли Мбаје Дијањ и Костас Митроглу, тек сада трка за титулу у Турској постаје занимљива!

Фудбал 01.02.2019 | 14:15
Званично: Две голгетерске убице у једном дану!
Истанбул Башакшехир је тренутно први у Турској и има шест бодова више од другопласираног Галатасараја. Зато су црвено-жути решили да под хитно учине нешто по том питању и да јаче него икада нападну титулу. И то су и урадили. У једном дану, у последњем дану прелазног рока, довели су двојицу играча - опасних нападача за турске услове. Званично је потписао Мбаје Дијањ, а ускоро ће то учинити и Костас Митроглу који се сликао у опреми Галате на медицинским прегледима.

Галата је успела да ослаби конкурента на висок пласман Касимпашу и да великим новцем привуче праву "звер" од нападача Дијања. Овај 27-годишњи нападач је коштао Галату 10.00.000 евра, а потписао је уговор с екипом Фатиха Терима до 2023. године. Плата Дијања ће следећим редоследом: до краја ове сезоне ће добити 1.150.000 евра. За 2020. и 2021. годину ће добити по 2.350.000, а за 2022. и 2023. по 2.400.000 евра.

Колико је само ово добар играч говори чињеница да је тренутно убедљиво најбољи нападач турског шампионата са 20 постигнутих голова на 17 утакмица. Први иза њега је Оњекуру са само девет датих голова. Толико је Дијањ био моћан, па се само чекало који ће га већи клуб узети. На крају је то испао Галатасарај.

Дијањ има 27 година, а у каријери је играо за бројне тимове. Из Тјенђин Теде је стигао у Касимпашу, а у наредне четири године ће бити у дресу Галате.



А друштво у нападу ће му правити Костас Митроглу. Он је данас прошао медицинске прегледе у Галатасарају и треба да буде представљен.

Сам нападач није био толико убеђен да треба да пређе у Галату, али га је Фатих Терим разговором убедио у то и обећао му минутажу. У питању ће бити осамнаестомесечна позајмица, а турски тим ће за то време плаћати пуну плату грчком фудбалеру који се није прославио у последње време у Марсељу, али ово ће му бити шанса да проради и врати се у форму.

Са оваквим појачањима у нападу Галатасарај је тек закувао борбу за титулу. Биће узбудљиво видети како ће Дијањ и Митроглу да се покажу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар