Zvanično: Dve golgeterske ubice u jednom danu!

Biće to strašan špic Galate! Stigli Mbaje Dijanj i Kostas Mitroglu, tek sada trka za titulu u Turskoj postaje zanimljiva!

Fudbal 01.02.2019 | 14:15
Zvanično: Dve golgeterske ubice u jednom danu!
Istanbul Bašakšehir je trenutno prvi u Turskoj i ima šest bodova više od drugoplasiranog Galatasaraja. Zato su crveno-žuti rešili da pod hitno učine nešto po tom pitanju i da jače nego ikada napadnu titulu. I to su i uradili. U jednom danu, u poslednjem danu prelaznog roka, doveli su dvojicu igrača - opasnih napadača za turske uslove. Zvanično je potpisao Mbaje Dijanj, a uskoro će to učiniti i Kostas Mitroglu koji se slikao u opremi Galate na medicinskim pregledima.

Galata je uspela da oslabi konkurenta na visok plasman Kasimpašu i da velikim novcem privuče pravu "zver" od napadača Dijanja. Ovaj 27-godišnji napadač je koštao Galatu 10.00.000 evra, a potpisao je ugovor s ekipom Fatiha Terima do 2023. godine. Plata Dijanja će sledećim redosledom: do kraja ove sezone će dobiti 1.150.000 evra. Za 2020. i 2021. godinu će dobiti po 2.350.000, a za 2022. i 2023. po 2.400.000 evra.

Koliko je samo ovo dobar igrač govori činjenica da je trenutno ubedljivo najbolji napadač turskog šampionata sa 20 postignutih golova na 17 utakmica. Prvi iza njega je Onjekuru sa samo devet datih golova. Toliko je Dijanj bio moćan, pa se samo čekalo koji će ga veći klub uzeti. Na kraju je to ispao Galatasaraj.

Dijanj ima 27 godina, a u karijeri je igrao za brojne timove. Iz Tjenđin Tede je stigao u Kasimpašu, a u naredne četiri godine će biti u dresu Galate.



A društvo u napadu će mu praviti Kostas Mitroglu. On je danas prošao medicinske preglede u Galatasaraju i treba da bude predstavljen.

Sam napadač nije bio toliko ubeđen da treba da pređe u Galatu, ali ga je Fatih Terim razgovorom ubedio u to i obećao mu minutažu. U pitanju će biti osamnaestomesečna pozajmica, a turski tim će za to vreme plaćati punu platu grčkom fudbaleru koji se nije proslavio u poslednje vreme u Marselju, ali ovo će mu biti šansa da proradi i vrati se u formu.

Sa ovakvim pojačanjima u napadu Galatasaraj je tek zakuvao borbu za titulu. Biće uzbudljivo videti kako će Dijanj i Mitroglu da se pokažu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar