Манчестер спрема атак на ''Летећег Холанђанина''!

Стивен Бергвајн ће на лето бити врућа тема у Јунајтеду.

Фудбал 03.02.2019 | 16:00
Манчестер спрема атак на ''Летећег Холанђанина''!
Манчестер Јунајтед ће сачекати до лета пре него што размотри понуду за Летећег Холанђанина Стивена Бергвајна, јавља Скај Спорт.

Овај момак има 21 годину, а тренутно се његова вредност на тржишту процењује на преко 34.000.000 евра. Са таквим рејтингом, сматрају га једним од најбољих младих крилних нападача у Европи. Филипсовци су наравно познати по производњи добрих играча, а Бергвајн је само један од изданака у низу.

За њега се истиче да је један од најважнијих шрафова у игри тима из Ајндховена који је тренутно на првом месту на табели Ередивизије.

Један од важнијих људи у скаутинг служби Манчестер Јунајтеда је Холанђанин Марсел Боут. Он је одавно велики љубитељ игара Бергвајна који је до сада у сезони дао 10 голова, а што је врло битно - имао је исто толико и асистенција на 26 одиграних утакмица. Све је то довело у октобру до тога да добије позив у репрезентацију Орања.

Бергвајн има 21 годину, поникао је у млађим категоријама Ајакса одакле је прешао у млађе категорије ПСВ-а 2011. године где је и данас. Прошао је све млађе категорије репрезентације Холандије.

Манчестер Јунајтед није једини клуб који је показао интересовање за Бергвајна. Недавно се писало да је Бајерн бацио око на овог талентованог играча. Баварци га, уз Хадсона Одојија, наводно виде као замену за Робена и Риберија. С тим што Бергвајн може да игра и офанзивније од крила, као полушпиц, зависи од формације.

Његова брзина и вештина са лоптом чине га изузетно опасним када се нађе у „један на један“ ситуацијама са противницима, а по некима чак подсећа мало на Робена, мада је десноног. Ужива у томе да пошаље прецизне лопте у простор, али и да распали из даљине, баш као и његов далеко искуснији сународник.

Подсетимо да је Мемфис Депај прешао у Јунајтед на лето 2015. године за 34.000.000 евра, а ПСВ очекује да може да заради за Бергвајна око 40.000.000.

Биће то вруће лето на релацији ПСВ- Манчестер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар