Mančester sprema atak na ''Letećeg Holanđanina''!

Stiven Bergvajn će na leto biti vruća tema u Junajtedu.

Fudbal 03.02.2019 | 16:00
Mančester sprema atak na ''Letećeg Holanđanina''!
Mančester Junajted će sačekati do leta pre nego što razmotri ponudu za Letećeg Holanđanina Stivena Bergvajna, javlja Skaj Sport.

Ovaj momak ima 21 godinu, a trenutno se njegova vrednost na tržištu procenjuje na preko 34.000.000 evra. Sa takvim rejtingom, smatraju ga jednim od najboljih mladih krilnih napadača u Evropi. Filipsovci su naravno poznati po proizvodnji dobrih igrača, a Bergvajn je samo jedan od izdanaka u nizu.

Za njega se ističe da je jedan od najvažnijih šrafova u igri tima iz Ajndhovena koji je trenutno na prvom mestu na tabeli Eredivizije.

Jedan od važnijih ljudi u skauting službi Mančester Junajteda je Holanđanin Marsel Bout. On je odavno veliki ljubitelj igara Bergvajna koji je do sada u sezoni dao 10 golova, a što je vrlo bitno - imao je isto toliko i asistencija na 26 odigranih utakmica. Sve je to dovelo u oktobru do toga da dobije poziv u reprezentaciju Oranja.

Bergvajn ima 21 godinu, ponikao je u mlađim kategorijama Ajaksa odakle je prešao u mlađe kategorije PSV-a 2011. godine gde je i danas. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Holandije.

Mančester Junajted nije jedini klub koji je pokazao interesovanje za Bergvajna. Nedavno se pisalo da je Bajern bacio oko na ovog talentovanog igrača. Bavarci ga, uz Hadsona Odojija, navodno vide kao zamenu za Robena i Riberija. S tim što Bergvajn može da igra i ofanzivnije od krila, kao polušpic, zavisi od formacije.

Njegova brzina i veština sa loptom čine ga izuzetno opasnim kada se nađe u „jedan na jedan“ situacijama sa protivnicima, a po nekima čak podseća malo na Robena, mada je desnonog. Uživa u tome da pošalje precizne lopte u prostor, ali i da raspali iz daljine, baš kao i njegov daleko iskusniji sunarodnik.

Podsetimo da je Memfis Depaj prešao u Junajted na leto 2015. godine za 34.000.000 evra, a PSV očekuje da može da zaradi za Bergvajna oko 40.000.000.

Biće to vruće leto na relaciji PSV- Mančester.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar