Бата Мирковић: Кад си у гол-шанси буди КИЛЕР!

Фудбалери Партизана изгубили су још једну утакмицу на припремама у Анталији. Тренер Зоран Мирковић сумирао је утиске. "Стара бољка - како дати гол", каже он.

Фудбал 01.02.2019 | 12:15
Бата Мирковић: Кад си у гол-шанси буди КИЛЕР!
Две утакмице - НУЛА голова.

После Слована, Партизан није успео да да гол ни пољској Краковији. И опет је примио један.

"Захтевна утакмица са аспекта физике, против чврстог противника, по тешком времену, киша је сметала и њима и нама, те зато могу да будем задовољан. У првих 60 минута смо направили доста добрих ствари, држали концентрацију, имали посед и изгледе прилике, али се појавила стара слабост - реализација. Имамо проблем да постигнемо гол", констатовао је тренер Партизана Зоран Бата Мирковић после меча са Краковијом.

Мирковић каже да неколицина играча, њих пет, шест није могло да наступи против Краковије, а притом су јесенас постигли 70% голова и да у томе, можда, треба тражити одговор за ову неефикасност.

"Чекамо да се повређени играчи врате. Мислим на Рикарда, Ђорђа Ивановића, Данила Пантића и Марка Јанковића. Прогноза је да се Гомеш за дан-два врати у строј, Марко би могао сутра, Данилов повратак изгледан је за неколико дана, а статус Ивановића је мало лошији".

Имао је поруку за играче, поготово оне из навале.

"Између осталог и концетрације мора да буде. Кад се нађеш у гол шанси мораш да будеш килер, али и да будеш миран", рекао је Мирковић.

После прве утакмице против Слована, Мирковић је имао шта да замери Муси Нџаију. А сад?

"Био је доста бољи, али и он је дошао пре десетак дана, привикава се на оно што се од њега тражи".

Детаљ који је обележио меч је неславан деби младог Радивоја Босића, који је после непуних два минута након што је крочио на терен искључен због неспортског старта. Занимљиво, уместо Босића ушао је Горан Закарић, који је претходно напустио игру.

"Судија је тако видео, реаговао је по звуку. Било је далеко тежих стартова. Те ствари се дешавају. Нисмо имали спремног играча у том тренутку, па смо чекали повратак Закарића из свлачионице. Практично смо и гол примили у том периоду", рекао је Мирковић, додајући да још није разговарао са Босићем и да сматра да његов старт није био за такву санкцију (црвени картон).

Новинари су упитали Мирковића и о прелазном року. Није много нових играча доведено...

"Пијаца у Србији траје до 9. фебруара. Чекамо, видећемо... Има још времена за све. За тренера је добро кад нема одлазака, а за клуб некад не мора да буде. Тешко је то помирити".

О учинку младих играча - Страхиње Павловића, Светозара Марковића, Златана Шеховића и Филипа Стевановића - каже...

"Армин Ђерлек који је пропустио 20-ак битних дана припрема (због богиња, прим. аут.), у заостатку је за групом. Остали момци раде добро, а морамо да будемо опрезни да би се ваљано развијали. Иду у добром смеру".

Следећи противник је Шахтјор из Доњецка, о којем Мирковић каже да је велика екипа са сјајним појдинцима и огромним буџетом.

"Али, и са њима се игра", додаје.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар