Bata Mirković: Kad si u gol-šansi budi KILER!

Fudbaleri Partizana izgubili su još jednu utakmicu na pripremama u Antaliji. Trener Zoran Mirković sumirao je utiske. "Stara boljka - kako dati gol", kaže on.

Fudbal 01.02.2019 | 12:15
Bata Mirković: Kad si u gol-šansi budi KILER!
Dve utakmice - NULA golova.

Posle Slovana, Partizan nije uspeo da da gol ni poljskoj Krakoviji. I opet je primio jedan.

"Zahtevna utakmica sa aspekta fizike, protiv čvrstog protivnika, po teškom vremenu, kiša je smetala i njima i nama, te zato mogu da budem zadovoljan. U prvih 60 minuta smo napravili dosta dobrih stvari, držali koncentraciju, imali posed i izglede prilike, ali se pojavila stara slabost - realizacija. Imamo problem da postignemo gol", konstatovao je trener Partizana Zoran Bata Mirković posle meča sa Krakovijom.

Mirković kaže da nekolicina igrača, njih pet, šest nije moglo da nastupi protiv Krakovije, a pritom su jesenas postigli 70% golova i da u tome, možda, treba tražiti odgovor za ovu neefikasnost.

"Čekamo da se povređeni igrači vrate. Mislim na Rikarda, Đorđa Ivanovića, Danila Pantića i Marka Jankovića. Prognoza je da se Gomeš za dan-dva vrati u stroj, Marko bi mogao sutra, Danilov povratak izgledan je za nekoliko dana, a status Ivanovića je malo lošiji".

Imao je poruku za igrače, pogotovo one iz navale.

"Između ostalog i koncetracije mora da bude. Kad se nađeš u gol šansi moraš da budeš kiler, ali i da budeš miran", rekao je Mirković.

Posle prve utakmice protiv Slovana, Mirković je imao šta da zameri Musi Ndžaiju. A sad?

"Bio je dosta bolji, ali i on je došao pre desetak dana, privikava se na ono što se od njega traži".

Detalj koji je obeležio meč je neslavan debi mladog Radivoja Bosića, koji je posle nepunih dva minuta nakon što je kročio na teren isključen zbog nesportskog starta. Zanimljivo, umesto Bosića ušao je Goran Zakarić, koji je prethodno napustio igru.

"Sudija je tako video, reagovao je po zvuku. Bilo je daleko težih startova. Te stvari se dešavaju. Nismo imali spremnog igrača u tom trenutku, pa smo čekali povratak Zakarića iz svlačionice. Praktično smo i gol primili u tom periodu", rekao je Mirković, dodajući da još nije razgovarao sa Bosićem i da smatra da njegov start nije bio za takvu sankciju (crveni karton).

Novinari su upitali Mirkovića i o prelaznom roku. Nije mnogo novih igrača dovedeno...

"Pijaca u Srbiji traje do 9. februara. Čekamo, videćemo... Ima još vremena za sve. Za trenera je dobro kad nema odlazaka, a za klub nekad ne mora da bude. Teško je to pomiriti".

O učinku mladih igrača - Strahinje Pavlovića, Svetozara Markovića, Zlatana Šehovića i Filipa Stevanovića - kaže...

"Armin Đerlek koji je propustio 20-ak bitnih dana priprema (zbog boginja, prim. aut.), u zaostatku je za grupom. Ostali momci rade dobro, a moramo da budemo oprezni da bi se valjano razvijali. Idu u dobrom smeru".

Sledeći protivnik je Šahtjor iz Donjecka, o kojem Mirković kaže da je velika ekipa sa sjajnim pojdincima i ogromnim budžetom.

"Ali, i sa njima se igra", dodaje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar