Партизан без гола 180 минута, Босић као Кежман!

Партизан се "распао" након измена – нови минималан пораз! Фудбалери Партизана изгубили су минималним резултатом и други тест меч на припремама у Турској.  Партизан изгубио и у другом контролном мечу на припремама у Анталији. Краковија дала гол са пенала. Босић играо 60-ак секунди и добио црвени картон.  Партизанов суноврат за 120 секунди: Црно-бели још без гола, Босић искључен на дебију! Тандем младих штопера и Горан Закарић врло добри против пољске Краковије, Муса се није показао – 0:1.

Фудбал 31.01.2019 | 17:30
Партизан без гола 180 минута, Босић као Кежман!
Након чешког Слована, боља од црно-белих је била и пољска Краковија 1:0, голом из пенала у 64. минуту.

Тим Зорана Мирковића је одиграо солидно у првих сат времена меча у Белеку, али се све распало након серије измена.

Неколико минута пошто је Мирковић заменио девет стартера, одмах је црвени картон добио млади Радивој Босић.

Младић који је стигао из омладинског погона највећег ривала Црвене звезде је "сагорео" у жељи да се покаже па је већ у првом нападу оштро стартовао на противника због чега је искључен.

Неколико минута касније Краковија је повела. Урошевић је оборио противничког играча у свом казненом простору, а Карета Аирам рутински тресе мрежу са 11 метара.

Партизан у следећем мечу очекује најтежи испит, украјински великан Шахтјор из Доњецка 3. фебруара, а након тога сусрети са Криља Совјетов (6) и Младости из Добоја (7).

Партизан је и даље без гола у Анталији.

После две припремне утакмице, најпре против Слована из Либереца и данас против пољске Краковије, црно-бели немају баш много тога чиме би се похвалили, поготово не ефикасношћу.

Партизан - Краковија 0:1 (0:0).

Истина, за разлику од првог меча против Слована који је био смртно досадан и несадржајан, и у којем су црно-бели упутили тек један шут у оквир гола, дуел против Краковије, деветопласиране екипе пољског шампионата, било је боље, агресивније, офанзивније... Ипак, и даље нема убојитости, и даље нема уиграних акција, које би натерале противника да се повија и устукне.

Осим гола са беле тачке, детаљ који је обележио утакмицу јесте деби тинејџера Радивоја Босића, који је пре неколико дана дошао из омладинаца Црвене звезде и узбуркао страсти. Босић је ушао у игру и после 60-ак секунди проведених на терену добио директан црвени картон због неспортског старта!



Два жута минута Партизана. Утакмицу у којој је био бољи претворио је у разочарање, услед два потеза која могу да се толеришу у контролним, међутим, нема им места на такмичарским мечевима. Директан црвени картон Радивоја Босића после свега 120 секунди у игри, а средином другог полувремена и једанаестерац који је скривио Слободан Урошевић за други везани пораз на припремама у Турској . После Либереца од црно-белих је била боља и пољска Краковија- 0:1.

У нехуманим условима, по провали облака, Краковија је дуго била на конопцима, да би је са патоса подигао тандем црно-белих резервиста и поставио додатну тему за размишљање стручном штабу на челу саЗораном Мирковићем. Једна реч - концентрација. Није је било у периоду од 60. до 62. минута, због чега је деветопласирани састав пољског првенства, преко Шпанца Ајрама Кабререра, урадио исто што и Слован из Либереца. Оставио српски тим без гола.

Све док Мирковић, на истеку сата игре, није посегао за изменама, његов тим је био квалитетнији, да би онда деби новајлије из Црвене звезде Босића (искључен због грубог старта, уместо њега се на терен вратиоЗакарић) превео меч на страну Краковије. А дефинитивно је преломила акција по левој страни, кад Вулићевић и Урошевић нису могли да се договоре ко ће на лопту, да би закаснела реакција левог бека, данас прекомандованог на штопера, резултирала прекршајем за најстрожу казну.

И - оде маст у пропаст...

Све пре тога није било толико лоше. Бар не онако скромно као приликом судара са Чесима пре три дана.Мирковићева упозорења деловала су инспиративно  на црно-беле и натерала их да се од првог минута растрче по кишом наквашеном терену. Не само због временских услова, клизила је лопта далеко брже него на претходном тесту, имало је шта да се види у креирању напада, а посебан тон игри Парног ваљка давала је десна страна, по којој су десјтвовали Немања Р. Милетић и Горан Закарић. Српски репрезентативац убацивао се из другог плана, босански правио вишак, центрирао, двапут покушао с дистанце, можда додатно мотивисан после вести да га жели Бешикташ и био дефинитивно најбољи у пољу.

У организацији напада било је више смисла и идеје него пре три дана. Изостао је само завршни ударац. Иако је довољно добрих акција извео Партизан. Прву кад је шут Филипа Стевановића укротио голман Песковиц у трећем минуту, који секунд касније на одбитак натрчао Александар Шћекић и пуцао непрецизно, а његов колега из селекције Црне Горе Небојша Косовић се спетљао пред крај првог дела после једне од бољих тимских акција.

Поново је доста погледа било уперено ка Муси Нџаију, мада ако је судити на основу два уводна сусрета у Турској, биће потребно новајлији из норвешког Стабека још времена да схвати где је дошао и какви су захтеви у Партизану. Левокрилни везиста покушава, трчи, лаган је, има дуг корак, али нити се данас појавио у завршници нити колегама обезбедио позицију из које би могли да запрете. Поново му је Закарићнацртао калуп у који би требало да се уклопи.

За разлику од Мусе, сем те неодлучности која га је коштала пројектила с краја првог дела, мора се констатовати добро издање Небојше Косовића, који је вукао екипу на средини терена, а посебан осврт заслужује чињеница да је стручни штаб у првих 11 уврстио тројицу момака из "класе 2000" - Светозара Марковића, Златана Шеховића и Филипа Стевановића - као и годину дана млађег Страхињу Павловића. Посебно импресивни, са 18, односно 17 година били су штопери Марковић, због великог броја клизећих стартова, односно Павловић, који уме не само да се постави, већ и започне акцију, па су њих двојица одбили све нападе Пољака.

Руку на срце, имао је Партизан и среће кад је Михал Хелик у десетом уздрмао стативу. Била је то једна од ретких прилика Пољака, који су касније запретили Филипу Кљајићу са велике удаљености и вероватно би голман освајача Купа Србије остао несавладан да није било везаних пропуста Босића и Урошевића, довољних да промене целу слику о другој провери у Белеку.

Наредна је и најизазовнија, против Шахтјора из Доњецка.

ПАРТИЗАН - КРАКОВИЈА 0:1 (0:0)
/Ајрам Кабрера 64 пен/

Белек
Терен стадиона Фанатик тур
Гледалаца: око 50
Судија: Геворг Јечојен (Јерменија)
Жути картони: Павловић, Вулићевић, Смиљанић (Партизан), Димун (Краковија)
Црвени картон: Радивој Босић (Партизан) у 62. минуту

ПАРТИЗАН: Кљајић - Н. Р. Милетић (од 60. Вулићевић), Марковић (од 60. Остојич), Павловић (од 60. Урошевић), Шеховић (од 60. Н. Г. Милетић) - Косовић (од 60. Илић), Шћекић (од 60. Смиљанић) - Закарић (од 60. Ђерлек), Стевановић (од 46. Тошић), Нџаи (од 60. Босић) - Николић (од 60. Георгојевић).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар