Partizan bez gola 180 minuta, Bosić kao Kežman!

Partizan se "raspao" nakon izmena – novi minimalan poraz! Fudbaleri Partizana izgubili su minimalnim rezultatom i drugi test meč na pripremama u Turskoj.  Partizan izgubio i u drugom kontrolnom meču na pripremama u Antaliji. Krakovija dala gol sa penala. Bosić igrao 60-ak sekundi i dobio crveni karton.  Partizanov sunovrat za 120 sekundi: Crno-beli još bez gola, Bosić isključen na debiju! Tandem mladih štopera i Goran Zakarić vrlo dobri protiv poljske Krakovije, Musa se nije pokazao – 0:1.

Fudbal 31.01.2019 | 17:30
Partizan bez gola 180 minuta, Bosić kao Kežman!
Nakon češkog Slovana, bolja od crno-belih je bila i poljska Krakovija 1:0, golom iz penala u 64. minutu.

Tim Zorana Mirkovića je odigrao solidno u prvih sat vremena meča u Beleku, ali se sve raspalo nakon serije izmena.

Nekoliko minuta pošto je Mirković zamenio devet startera, odmah je crveni karton dobio mladi Radivoj Bosić.

Mladić koji je stigao iz omladinskog pogona najvećeg rivala Crvene zvezde je "sagoreo" u želji da se pokaže pa je već u prvom napadu oštro startovao na protivnika zbog čega je isključen.

Nekoliko minuta kasnije Krakovija je povela. Urošević je oborio protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru, a Kareta Airam rutinski trese mrežu sa 11 metara.

Partizan u sledećem meču očekuje najteži ispit, ukrajinski velikan Šahtjor iz Donjecka 3. februara, a nakon toga susreti sa Krilja Sovjetov (6) i Mladosti iz Doboja (7).

Partizan je i dalje bez gola u Antaliji.

Posle dve pripremne utakmice, najpre protiv Slovana iz Libereca i danas protiv poljske Krakovije, crno-beli nemaju baš mnogo toga čime bi se pohvalili, pogotovo ne efikasnošću.

Partizan - Krakovija 0:1 (0:0).

Istina, za razliku od prvog meča protiv Slovana koji je bio smrtno dosadan i nesadržajan, i u kojem su crno-beli uputili tek jedan šut u okvir gola, duel protiv Krakovije, devetoplasirane ekipe poljskog šampionata, bilo je bolje, agresivnije, ofanzivnije... Ipak, i dalje nema ubojitosti, i dalje nema uigranih akcija, koje bi naterale protivnika da se povija i ustukne.

Osim gola sa bele tačke, detalj koji je obeležio utakmicu jeste debi tinejdžera Radivoja Bosića, koji je pre nekoliko dana došao iz omladinaca Crvene zvezde i uzburkao strasti. Bosić je ušao u igru i posle 60-ak sekundi provedenih na terenu dobio direktan crveni karton zbog nesportskog starta!



Dva žuta minuta Partizana. Utakmicu u kojoj je bio bolji pretvorio je u razočaranje, usled dva poteza koja mogu da se tolerišu u kontrolnim, međutim, nema im mesta na takmičarskim mečevima. Direktan crveni karton Radivoja Bosića posle svega 120 sekundi u igri, a sredinom drugog poluvremena i jedanaesterac koji je skrivio Slobodan Urošević za drugi vezani poraz na pripremama u Turskoj . Posle Libereca od crno-belih je bila bolja i poljska Krakovija- 0:1.

U nehumanim uslovima, po provali oblaka, Krakovija je dugo bila na konopcima, da bi je sa patosa podigao tandem crno-belih rezervista i postavio dodatnu temu za razmišljanje stručnom štabu na čelu saZoranom Mirkovićem. Jedna reč - koncentracija. Nije je bilo u periodu od 60. do 62. minuta, zbog čega je devetoplasirani sastav poljskog prvenstva, preko Španca Ajrama Kabrerera, uradio isto što i Slovan iz Libereca. Ostavio srpski tim bez gola.

Sve dok Mirković, na isteku sata igre, nije posegao za izmenama, njegov tim je bio kvalitetniji, da bi onda debi novajlije iz Crvene zvezde Bosića (isključen zbog grubog starta, umesto njega se na teren vratioZakarić) preveo meč na stranu Krakovije. A definitivno je prelomila akcija po levoj strani, kad Vulićević i Urošević nisu mogli da se dogovore ko će na loptu, da bi zakasnela reakcija levog beka, danas prekomandovanog na štopera, rezultirala prekršajem za najstrožu kaznu.

I - ode mast u propast...

Sve pre toga nije bilo toliko loše. Bar ne onako skromno kao prilikom sudara sa Česima pre tri dana.Mirkovićeva upozorenja delovala su inspirativno  na crno-bele i naterala ih da se od prvog minuta rastrče po kišom nakvašenom terenu. Ne samo zbog vremenskih uslova, klizila je lopta daleko brže nego na prethodnom testu, imalo je šta da se vidi u kreiranju napada, a poseban ton igri Parnog valjka davala je desna strana, po kojoj su desjtvovali Nemanja R. Miletić i Goran Zakarić. Srpski reprezentativac ubacivao se iz drugog plana, bosanski pravio višak, centrirao, dvaput pokušao s distance, možda dodatno motivisan posle vesti da ga želi Bešiktaš i bio definitivno najbolji u polju.

U organizaciji napada bilo je više smisla i ideje nego pre tri dana. Izostao je samo završni udarac. Iako je dovoljno dobrih akcija izveo Partizan. Prvu kad je šut Filipa Stevanovića ukrotio golman Peskovic u trećem minutu, koji sekund kasnije na odbitak natrčao Aleksandar Šćekić i pucao neprecizno, a njegov kolega iz selekcije Crne Gore Nebojša Kosović se spetljao pred kraj prvog dela posle jedne od boljih timskih akcija.

Ponovo je dosta pogleda bilo upereno ka Musi Ndžaiju, mada ako je suditi na osnovu dva uvodna susreta u Turskoj, biće potrebno novajliji iz norveškog Stabeka još vremena da shvati gde je došao i kakvi su zahtevi u Partizanu. Levokrilni vezista pokušava, trči, lagan je, ima dug korak, ali niti se danas pojavio u završnici niti kolegama obezbedio poziciju iz koje bi mogli da zaprete. Ponovo mu je Zakarićnacrtao kalup u koji bi trebalo da se uklopi.

Za razliku od Muse, sem te neodlučnosti koja ga je koštala projektila s kraja prvog dela, mora se konstatovati dobro izdanje Nebojše Kosovića, koji je vukao ekipu na sredini terena, a poseban osvrt zaslužuje činjenica da je stručni štab u prvih 11 uvrstio trojicu momaka iz "klase 2000" - Svetozara Markovića, Zlatana Šehovića i Filipa Stevanovića - kao i godinu dana mlađeg Strahinju Pavlovića. Posebno impresivni, sa 18, odnosno 17 godina bili su štoperi Marković, zbog velikog broja klizećih startova, odnosno Pavlović, koji ume ne samo da se postavi, već i započne akciju, pa su njih dvojica odbili sve napade Poljaka.

Ruku na srce, imao je Partizan i sreće kad je Mihal Helik u desetom uzdrmao stativu. Bila je to jedna od retkih prilika Poljaka, koji su kasnije zapretili Filipu Kljajiću sa velike udaljenosti i verovatno bi golman osvajača Kupa Srbije ostao nesavladan da nije bilo vezanih propusta Bosića i Uroševića, dovoljnih da promene celu sliku o drugoj proveri u Beleku.

Naredna je i najizazovnija, protiv Šahtjora iz Donjecka.

PARTIZAN - KRAKOVIJA 0:1 (0:0)
/Ajram Kabrera 64 pen/

Belek
Teren stadiona Fanatik tur
Gledalaca: oko 50
Sudija: Gevorg Ječojen (Jermenija)
Žuti kartoni: Pavlović, Vulićević, Smiljanić (Partizan), Dimun (Krakovija)
Crveni karton: Radivoj Bosić (Partizan) u 62. minutu

PARTIZAN: Kljajić - N. R. Miletić (od 60. Vulićević), Marković (od 60. Ostojič), Pavlović (od 60. Urošević), Šehović (od 60. N. G. Miletić) - Kosović (od 60. Ilić), Šćekić (od 60. Smiljanić) - Zakarić (od 60. Đerlek), Stevanović (od 46. Tošić), Ndžai (od 60. Bosić) - Nikolić (od 60. Georgojević).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar