Косовска војска спремна за НАТО

Косовске снаге безбједности (КСБ) спремне су за придруживање НАТО, каже косовски премијер Рамуш Харадинај.  

Регион 31.01.2019 | 17:22
Косовска војска спремна за НАТО
Он је то написао на свом Фејсбук профилу након састанка са командантом здружених снага у Напуљу, адмиралом Џејмсом Фогом.

Косово, навео је Харадинај, функционише у складу са слободном вољом својих грађана која је, како каже, “у служби мира у земљи, региону и свијету”.

 – БСК је кренуо у процес постизања пуног капацитета војске спремна је да се придружи НАТО у мировним мисијама. Са командантом здружених савезничких снага у Напуљу, адмиралом Џејмсом Фогом, разговарали смо о наставку блиске сарадње између наших институција и КФОР-а, како би се гарантовало сигурно окружење за све – написао је Харадинај, чија влада је доведена у питање након што је раније данас поново одбио да укине стопостотно наметнуте таксе на робу из Србије и БиХ, на захтјев САД.

Адмирал Фого је позвао КБС да се придржавају ограничења када је у питању дјеловање на сјеверу Косова, након што се у Приштини састао са Харадинајем, Хашимом Тачијем и Далибором Јевтићем.

Он је нагласио потребу да се активности КБС ограниче у складу са писмом Тачија из 2013. године гдје се наводи да КБС неће дјеловати на сјеверу Косова без претходног одобрења НАТО, стоји у саопштењу КФОР-а. Он је том приликом нагласио да Специјалне полицијске снаге Косова нису дио КБС и да се ту мора направити разлика.

Рекао је и да очекује да транзиција КБС буде постепена, транспарентна и инклузивна, и да буде у координацији са НАТО и међународном заједницом.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милко

31.01.2019 17:00

Бар це НАТО имати квалитетног снабдјеваца опојним дрогама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

31.01.2019 17:15

Хероина у изобиљу...за НАТО војнике од шиптара из Косова и Метохије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово је Српско

01.02.2019 00:05

Терористи у затвор

ОДГОВОРИТЕ