Kosovska vojska spremna za NATO

Kosovske snage bezbjednosti (KSB) spremne su za pridruživanje NATO, kaže kosovski premijer Ramuš Haradinaj.  

Region 31.01.2019 | 17:22
Kosovska vojska spremna za NATO
On je to napisao na svom Fejsbuk profilu nakon sastanka sa komandantom združenih snaga u Napulju, admiralom Džejmsom Fogom.

Kosovo, naveo je Haradinaj, funkcioniše u skladu sa slobodnom voljom svojih građana koja je, kako kaže, “u službi mira u zemlji, regionu i svijetu”.

 – BSK je krenuo u proces postizanja punog kapaciteta vojske spremna je da se pridruži NATO u mirovnim misijama. Sa komandantom združenih savezničkih snaga u Napulju, admiralom Džejmsom Fogom, razgovarali smo o nastavku bliske saradnje između naših institucija i KFOR-a, kako bi se garantovalo sigurno okruženje za sve – napisao je Haradinaj, čija vlada je dovedena u pitanje nakon što je ranije danas ponovo odbio da ukine stopostotno nametnute takse na robu iz Srbije i BiH, na zahtjev SAD.

Admiral Fogo je pozvao KBS da se pridržavaju ograničenja kada je u pitanju djelovanje na sjeveru Kosova, nakon što se u Prištini sastao sa Haradinajem, Hašimom Tačijem i Daliborom Jevtićem.

On je naglasio potrebu da se aktivnosti KBS ograniče u skladu sa pismom Tačija iz 2013. godine gdje se navodi da KBS neće djelovati na sjeveru Kosova bez prethodnog odobrenja NATO, stoji u saopštenju KFOR-a. On je tom prilikom naglasio da Specijalne policijske snage Kosova nisu dio KBS i da se tu mora napraviti razlika.

Rekao je i da očekuje da tranzicija KBS bude postepena, transparentna i inkluzivna, i da bude u koordinaciji sa NATO i međunarodnom zajednicom.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milko

31.01.2019 17:00

Bar ce NATO imati kvalitetnog snabdjevaca opojnim drogama.

ODGOVORITE
Name

Mile

31.01.2019 17:15

Heroina u izobilju...za NATO vojnike od šiptara iz Kosova i Metohije.

ODGOVORITE
Name

Косово је Српско

01.02.2019 00:05

Терористи у затвор

ODGOVORITE