Будућност жели Лазмеа за завршницу АБА лиге!

Бивши играч Партизана, Стефон Лазме, одмах по одласку из Панатинаикоса доспео је на листу жеља Будућности из Подгорице, преносе црногорски медији.

Кошарка 02.02.2019 | 13:30
Будућност жели Лазмеа за завршницу АБА лиге!
Лазме за још јачу Будућност? Искусни крилни центар је раскинуо уговор са Панатинаикосом, а подгоричка Будућност жели да га доведе како би одбранила титулу у АБА лиги.

Без обзира што нема право да игра у Евролиги, што је према правилима након половине такмичења, кошаркаш из Габона би према замислима челника Будућности помогао екипи само за завршницу АБА лиге у наредна два месеца.

Лазме би био велика подршка, пре свега у одбрани, младом и талентованом центру Гоги Битадзеу.

Овај 36-годишњи кошаркаш током каријере играо је још за УНИКС, Галатасарај, Анадолу Ефес, Обрадоиро, Спартак из Санкт Петербурга, Макаби Тел Авив, Партизан и НБА лигаше Мајами и Голден Стејт.

Управо је са црно-белима освојио титулу првака АБА лиге у сезони 2008/2009, уз "дуплу круну" у Србији.

Будућност тражи центра за завршиницу АБА лиге у којој је једини циљ одбрана круне, а први пик управе подгоричког клуба, која је већ створила паклен тим за прилике у региону, јесте 36-годишњиСтефон Лазме, бивши кошаркаш Партизана!

Ту информацију је пласирао подгорички лист "Побједа".

Искусни крилни центар је пре три дана раскинуо уговор са Панатинаикосом, нема право играња у Евролиги по договору са Атињанима, али Будућности је свакако потребан само за финиш у регионалној лиги.

Слична је ситуација прошле сезоне била са Џастином Долменом.

Лазме би дошао да буде искључиво подршка суперталентованом Гоги Битадзеу, а са собом би донео искуство и чврстину у рекету - 203 центиметра високи играч је ове сезоне у Евролиги одиграо 18 утакмица, а просечно је по утакмици биљежио 5,7 поена и 3,5 скокова

Лазме је током каријере наступао за Голден Стејт и Мајами, а потом је играо у Партизану, Макабију, Спартаку, Обрадоиру, у два наврата у Панатинаикосу, Ефесу, Галатасарају и Униксу.

Био је најбољи дефанзивац Евролиге 2013. године, члан другог тима Евролиге 2014. године, шампион Еврокупа и најбољи играч финала Еврокупа 2016. године. Двоструки је шампион Грчке, шампион Израела и првак АБА лиге са Партизаном 2009. године. На НБА драфту 2007. године био је 46. пик.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да

02.02.2019 13:14

Због правила да играч након 15-ог кола ЕЛ неможе прећи из једног у други ЕЛ тим Лазме нема право играти ЕЛ.Доводити играча за максимално 5 утакмица плаy офф АБА лиге је чист безобразлук и знак страха да са доведена 3 играча треба и четврти да се покуша победити Црвена Звезда, Партизан и Цедевита.Синдром малог клуба из провинције са много прљавог новца.

ОДГОВОРИТЕ