Budućnost želi Lazmea za završnicu ABA lige!

Bivši igrač Partizana, Stefon Lazme, odmah po odlasku iz Panatinaikosa dospeo je na listu želja Budućnosti iz Podgorice, prenose crnogorski mediji.

Košarka 02.02.2019 | 13:30
Budućnost želi Lazmea za završnicu ABA lige!
Lazme za još jaču Budućnost? Iskusni krilni centar je raskinuo ugovor sa Panatinaikosom, a podgorička Budućnost želi da ga dovede kako bi odbranila titulu u ABA ligi.

Bez obzira što nema pravo da igra u Evroligi, što je prema pravilima nakon polovine takmičenja, košarkaš iz Gabona bi prema zamislima čelnika Budućnosti pomogao ekipi samo za završnicu ABA lige u naredna dva meseca.

Lazme bi bio velika podrška, pre svega u odbrani, mladom i talentovanom centru Gogi Bitadzeu.

Ovaj 36-godišnji košarkaš tokom karijere igrao je još za UNIKS, Galatasaraj, Anadolu Efes, Obradoiro, Spartak iz Sankt Peterburga, Makabi Tel Aviv, Partizan i NBA ligaše Majami i Golden Stejt.

Upravo je sa crno-belima osvojio titulu prvaka ABA lige u sezoni 2008/2009, uz "duplu krunu" u Srbiji.

Budućnost traži centra za završinicu ABA lige u kojoj je jedini cilj odbrana krune, a prvi pik uprave podgoričkog kluba, koja je već stvorila paklen tim za prilike u regionu, jeste 36-godišnjiStefon Lazme, bivši košarkaš Partizana!

Tu informaciju je plasirao podgorički list "Pobjeda".

Iskusni krilni centar je pre tri dana raskinuo ugovor sa Panatinaikosom, nema pravo igranja u Evroligi po dogovoru sa Atinjanima, ali Budućnosti je svakako potreban samo za finiš u regionalnoj ligi.

Slična je situacija prošle sezone bila sa Džastinom Dolmenom.

Lazme bi došao da bude isključivo podrška supertalentovanom Gogi Bitadzeu, a sa sobom bi doneo iskustvo i čvrstinu u reketu - 203 centimetra visoki igrač je ove sezone u Evroligi odigrao 18 utakmica, a prosečno je po utakmici bilježio 5,7 poena i 3,5 skokova

Lazme je tokom karijere nastupao za Golden Stejt i Majami, a potom je igrao u Partizanu, Makabiju, Spartaku, Obradoiru, u dva navrata u Panatinaikosu, Efesu, Galatasaraju i Uniksu.

Bio je najbolji defanzivac Evrolige 2013. godine, član drugog tima Evrolige 2014. godine, šampion Evrokupa i najbolji igrač finala Evrokupa 2016. godine. Dvostruki je šampion Grčke, šampion Izraela i prvak ABA lige sa Partizanom 2009. godine. Na NBA draftu 2007. godine bio je 46. pik.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Da

02.02.2019 13:14

Zbog pravila da igrač nakon 15-og kola EL nemože preći iz jednog u drugi EL tim Lazme nema pravo igrati EL.Dovoditi igrača za maksimalno 5 utakmica play off ABA lige je čist bezobrazluk i znak straha da sa dovedena 3 igrača treba i četvrti da se pokuša pobediti Crvena Zvezda, Partizan i Cedevita.Sindrom malog kluba iz provincije sa mnogo prljavog novca.

ODGOVORITE