Наставак сједнице 12. фебруара

Народна скупштина Републике Српске усвојила законе о повећању плата запослених у образовању и култури.  

Република Српска 31.01.2019 | 14:39
Наставак сједнице 12. фебруара
Народна скупштина Републике Српске данас, на 2. редовној сједници, усвојила је једногласно три закона: Закон о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској – по хитном поступку, Закон о платама у области високог образовања и студентског стандарда Републике Српске – по хитном поступку и Закон о платама запослених у области културе Републике Српске – по хитном поступку.

Закон о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској доноси повећање платних коефицијената за све наставнике и остале запослене распоређене на радна мјеста са високом стручном спремом у основним и средњим школама, ђачким домовима, школама за дјецу са сметњама у развоју и умјетничким, односно музичким и балетским школама, а с циљем изједначавања плата запослених са високом стручном спремом у области образовања са платама запослених у јавним установама и институцијама.

Закон о платама у области високог образовања и студентског стандарда Републике Српске доноси повећање платних коефицијената за све наставнике, сараднике и остале запослене распоређене на радна мјеста са високом стручном спремом у јавним високошколским установама и јавним установама студентског стандарда, а с циљем изједначавања плата запослених са ВСС у области образовања са платама запослених у другим областима јавне управе.

Закон о платама запослених у области културе Републике Српске доноси повећање платних коефицијената за све запослене распоређене на радна мјеста са високом стручном спремом у установама културе, а с циљем изједначавања плата запослених са високом стручном спремом у области културе са платама запослених у другим јавним установама и институцијама.
Народни посланици су усвојили у првом дијелу 2. редовне сједнице и сљедеће нацрте закона: Нацрт закона о социјалном становању Републике Српске, Нацрт закона о заштити од нејонизујућих зрачења, Нацрт закона о Граду Градишка и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске.

Друга редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена у уторак, 12. фебруара 2019. године у 10 часова.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

А

31.01.2019 13:53

Свака част господину Вукановићу како се јуначки бори и како издржава све увреде! Разна стока се нашла паметовати и провоцирати! Њих само боли истина!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин рс

31.01.2019 14:18

Похвала Вукану, само настави износити лоповлуке режимске, народ те подржава.

Name

сељак

31.01.2019 14:59

Једино Вукановиц и Станивуковиц имају му*а да се супрроставе БАЈИНОЈ ХОБОТНИЦИ ?

Name

Милан

31.01.2019 20:13

Такви који највисе буцу они се намијестају да их власт позове у своје редове. Видјели смо то.

Name

хик

31.01.2019 13:59

Баш сте се много потрудили око ових закона. Све по хитном поступку и једногласно, а онда, хајдемо разгулити вани, наплатићемо дневнице. Лијепо се договористе да повучете дискусије и реплике. Зат није било још материјала везано за повећање плате у просвјети? Да имате поштовања према образовању, посветили бисте више времена таквим темама.Ево,сазнајемо да неки радници нису добили надокнаду за превоз. А ви повецавате плате. На мосту узмете, на ћуприји вратите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пзд

31.01.2019 16:34

Част изузетцима у овој скупштини сједе лоши дјаци који мрзе просвјету а о том позиву нема појма ни министрица која је сјела.

Name

Ре

31.01.2019 14:14

Дотле плате иду редовно . 12 дана нарада ( мада они никад ништа и не раде) За то вријеме чувамо РС као зјеницу ока свога од Бакира а брат Цовиц Драган је на првој осматрацници ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

31.01.2019 14:17

Хоце повецат ца вам 2.99 марке ја само цекам тај дан кад падне Влада Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

31.01.2019 14:47

Ко први сруси овај циркус за који оставих младост,имаце моју подрску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже,

31.01.2019 15:29

Каже Вишковић:"Ми покушавамо да радимо погрешно." Значи, код њих је поштење тек у покушају, а влада континуитета. Требали би сви колективно на суд.

ОДГОВОРИТЕ