Nastavak sjednice 12. februara

Narodna skupština Republike Srpske usvojila zakone o povećanju plata zaposlenih u obrazovanju i kulturi.  

Republika Srpska 31.01.2019 | 14:39
Nastavak sjednice 12. februara
Narodna skupština Republike Srpske danas, na 2. redovnoj sjednici, usvojila je jednoglasno tri zakona: Zakon o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj – po hitnom postupku, Zakon o platama u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske – po hitnom postupku i Zakon o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske – po hitnom postupku.

Zakon o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj donosi povećanje platnih koeficijenata za sve nastavnike i ostale zaposlene raspoređene na radna mjesta sa visokom stručnom spremom u osnovnim i srednjim školama, đačkim domovima, školama za djecu sa smetnjama u razvoju i umjetničkim, odnosno muzičkim i baletskim školama, a s ciljem izjednačavanja plata zaposlenih sa visokom stručnom spremom u oblasti obrazovanja sa platama zaposlenih u javnim ustanovama i institucijama.

Zakon o platama u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske donosi povećanje platnih koeficijenata za sve nastavnike, saradnike i ostale zaposlene raspoređene na radna mjesta sa visokom stručnom spremom u javnim visokoškolskim ustanovama i javnim ustanovama studentskog standarda, a s ciljem izjednačavanja plata zaposlenih sa VSS u oblasti obrazovanja sa platama zaposlenih u drugim oblastima javne uprave.

Zakon o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske donosi povećanje platnih koeficijenata za sve zaposlene raspoređene na radna mjesta sa visokom stručnom spremom u ustanovama kulture, a s ciljem izjednačavanja plata zaposlenih sa visokom stručnom spremom u oblasti kulture sa platama zaposlenih u drugim javnim ustanovama i institucijama.
Narodni poslanici su usvojili u prvom dijelu 2. redovne sjednice i sljedeće nacrte zakona: Nacrt zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, Nacrt zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja, Nacrt zakona o Gradu Gradiška i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena u utorak, 12. februara 2019. godine u 10 časova.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

A

31.01.2019 13:53

Svaka čast gospodinu Vukanoviću kako se junački bori i kako izdržava sve uvrede! Razna stoka se našla pametovati i provocirati! Njih samo boli istina!!!

ODGOVORITE
Name

građanin rs

31.01.2019 14:18

Pohvala Vukanu, samo nastavi iznositi lopovluke režimske, narod te podržava.

Name

seljak

31.01.2019 14:59

Jedino Vukanovic i Stanivukovic imaju mu*a da se suprrostave BAJINOJ HOBOTNICI ?

Name

Milan

31.01.2019 20:13

Takvi koji najvise bucu oni se namijestaju da ih vlast pozove u svoje redove. Vidjeli smo to.

Name

hik

31.01.2019 13:59

Baš ste se mnogo potrudili oko ovih zakona. Sve po hitnom postupku i jednoglasno, a onda, hajdemo razguliti vani, naplatićemo dnevnice. Lijepo se dogovoriste da povučete diskusije i replike. Zat nije bilo još materijala vezano za povećanje plate u prosvjeti? Da imate poštovanja prema obrazovanju, posvetili biste više vremena takvim temama.Evo,saznajemo da neki radnici nisu dobili nadoknadu za prevoz. A vi povecavate plate. Na mostu uzmete, na ćupriji vratite.

ODGOVORITE
Name

Pzd

31.01.2019 16:34

Čast izuzetcima u ovoj skupštini sjede loši djaci koji mrze prosvjetu a o tom pozivu nema pojma ni ministrica koja je sjela.

Name

Re

31.01.2019 14:14

Dotle plate idu redovno . 12 dana narada ( mada oni nikad ništa i ne rade) Za to vrijeme čuvamo RS kao zjenicu oka svoga od Bakira a brat Covic Dragan je na prvoj osmatracnici ..

ODGOVORITE
Name

Rade

31.01.2019 14:17

Hoce povecat ca vam 2.99 marke ja samo cekam taj dan kad padne Vlada Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

31.01.2019 14:47

Ko prvi srusi ovaj cirkus za koji ostavih mladost,imace moju podrsku.

ODGOVORITE
Name

Bože,

31.01.2019 15:29

Kaže Višković:"Mi pokušavamo da radimo pogrešno." Znači, kod njih je poštenje tek u pokušaju, a vlada kontinuiteta. Trebali bi svi kolektivno na sud.

ODGOVORITE