Фабрика шећера иде на лицитацију

Бијељинска фабрика шећера у стечају биће понуђена на лицитацији крајем фебруара за 10 милиона КМ, одлучено је на данашњој Скупштини повјерилаца.

Република Српска 31.01.2019 | 13:55
Фабрика шећера иде на лицитацију
Услов за учешће на лицитацији је уплата депозита од 50.000 марака и неће бити разматране понуде које то не буду испоштовале, наглашено је на Скупштини, с обзиром да је баш депозит био споран за купца из Турске којем је шећерана крајем прошле године условно продата за 5,1 милион евра.

Представници турских фирми "Солтист" и "Сариел" појавили су се на Скупштини повјерилаца у Окружном привредном суду у Бијељини и потврдили да јесу спремни за куповину фабрике у стечају, али су одбили да уплате обавезан законски депозит од 50.000 марака.

Стечајни управник Небојша Матић на почетку сједнице предложио је лицитацију као рјешење поступка који траје четврту годину.

Током трочасовне расправе, Матић је изразио и спремност да са турским купцима већ данас на лицу мјеста договори услове купопродаје, али се показало да они не желе да уплате ни депозит за ову купопродају.

Представник већинског броја повјерилаца Фаик Мухић рекао је новинарима да ни турска фирма није искључена из продаје на јавној лицитацији, али је поручио да и страни инвеститори морају поштовати законе и да они који их не поштују и нису прави купци. 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мирослав

31.01.2019 13:19

Јуче БИРАЧ, сад фабрика шећера. Други купи и ради успјесно, па нека ми неко објасни како?? А паре потрошимо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

31.01.2019 13:28

Ма ста ми рекости, Закон казе једно а то је јасно прецизирано колико траје стецај а ови да би наплацивали као свој рад свим силама настоје продузити стецај. Ти Сојици не одустају да дају Сецерану турцима иако знају боље од нас да та фирма је у Турској угасена, па они немају ни да плате 50.000 Км а камоли да купе Сецерану. Њима је једино до апартмана у Бијелој јер ту је новац а сецерана их и не интересује а и не треба јер давно сеецерана је гробље зељеза и ниста друго. Демагогија код народа висе не пали , прица о покретању заврсена је, вец сад људи да видимо ко је ста украо, како су радници који нису радили досли до потразивања и најбитније гдје нестадосе милиони са рацуна. Тројица Сојица то знају па изволите у Суд и реците гдје су паре, то је најбитније а продаја је млацење сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сецер

01.02.2019 06:01

Ал це неко доћи за 1 Марку до станова и Шећеране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радники

01.02.2019 10:27

Зар ви радници сте толико глупи да не видите да је Мухиц вец наплатио своје, па боље њега платити него вас све. Сто нисте му одузели пуномоц па сами одлуцивали о својој судбини вец овако нити цете добити било ста ем сте другима напунили дзепове. Процитајте Закон о стецају и видите како то иде па це вам бити јасно. Давно је пробијено вријеме кад се морао заврсити стецај а лицитација је најнеповољнија за раднике јер сад це се одрзати три лицитације посто се на прву и другу неце нико јавити а на трецој це понудити неку малу суму у којој сигурно неце бити новаца за радницка потразивања. Идите и даље па му се увлаците /Фаику/ и захвалите му се сто је био тако добар према вама а сто је најбитније ПОСТЕН и оставио вас без икакве накнаде. То су ти фини адвокати. А она двојица Мехо и Раде су кумовали данасњој ситуацији у Сецерани и залузили су да иструну у затвору, правда је спора али достизна то свако треба да зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста би?

02.02.2019 09:49

Узесе ли Вијетнамци фабрику "САВА"?

ОДГОВОРИТЕ