Вучић позвао Трампа у Србију

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је писмо председнику САД Доналду Трампу, у коме је, између осталог, затражио подршку за проналажење трајног и одрживог решења за КиМ и позвао га да посети Србију.

Србија 31.01.2019 | 13:18
Вучић позвао Трампа у Србију
Текст писма преносимо у цијелости:
 
Дозволите ми да Вам захвалим на подршци коју Сједињене Америчке Државе пружају Србији на европском путу, а посебно на подршци нашим напорима за очување мира и стабилности на Западном Балкану.

Вашим љубазним писмом од 14. децембра још једном сте истакли спремност Сједињених Америчких Држава да помогну у дијалогу Београда и Приштине, како би се нашло решење за вековни проблем Косова и Метохије.

Верујте, поштовани председниче, да ником није више стало до решења до мојој земљи, јер је проблем Косова и Метохије тешко бреме, пре свега, за Србију и српски народ. Посвећени смо дијалогу и приступамо му храбро и реално, размишљајући о будућности свих нас на Западном Балкану. Испунили смо и све наше обавезе из Бриселског споразума.

Међутим, Србија не може да реши тај тежак проблем сама. Без обзира на нашу вољу и веру, таксе које је увела Приштина на робу из Србије представљају оптерећење и непремостиву препреку за наставак дијалога. Оне не само да наносе штету српској економији, него и угрожавају живот Срба на Косову и Метохији, чија права морамо да бранимо и штитимо. Наглашавам још једном: истог тренутка када Приштина укине ту неразумну и штетну меру, спремни смо да наставимо дијалог у потрази за трајним и одрживим решењем.

Желим овим писмом да још једном истакнем и своју чврсту опредељеност да заједничким снагама обогаћујемо односе наших двеју земаља. Поносан сам што се моја земља у два светска рата борила на страни права и правде и што смо били савезници. Прошле године смо обележили век од када се српска застава вијорила над Белом кућом, у част храбрости Србије и жртава које је поднела у Првом светском рату.

Подсећајући се нашег историјског савезништва кроз тај светли пример заједничке прошлости, желим да Вам још једном упутим позив да посетите Србију као први амерички председник после, безмало, четрдесет година.

Уз срдачне поздраве, примите, екселенцијо, најбоље жеље за даљи напредак

Ваше земље и благостање америчких грађана, као и изразе мог дубоког уважавања“, наводи се у писму председника Вучића упућеног председнику Доналду Трампу, саопштила је Прес слуyyба председника Републике.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реално

31.01.2019 14:00

Вуцицу Америка је признала Косово и та дрзава ие одлуцила и тако је остало да је Косово независна дрзава не варај висе народ реци истину доста је било лази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

31.01.2019 14:31

Поз.за Фацолија у администрацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петљавина Прика

31.01.2019 14:39

Жута дуња, зелен бор, чекам брзи одговор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

31.01.2019 15:04

Долази Трамп да подрзи Вуцица за признање КиМ односно око корекције граница.Признање није битно али проблеме не смијес да стварас сто је нијанса разлике од признања.То знаци нема блокаде уласка у УН и друге организације нема хапсења или ометања сиптара који пролазе или долазе у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2019 16:39

Ко је рекао да ће доћи ? Вучић љуби Путина а једино Трумп мора да стави тацку на “и “ и једини који то може.. Ваљда му је Путин рекао рјеси то са Американцима ја ти не могу помоћи . И сад Трумпе помагај! Еј Срби глупи народе.

Name

Рашо

31.01.2019 21:44

Стварно ћемо још веће зло доживети,овај је одавно изгубио компас,а народ још увек спава и очекује да неко други реши проблем.

ОДГОВОРИТЕ