Таксе остају, коалиција се руши

Рамуш Харадинај, премијер привремених приштинских институција, остаје чврсто при ставу да таксе увећане за 100 одсто на робу из Србије и БиХ неће бити укинуте, неискључујући притом могућност распада владајуће коалиције.

Србија 31.01.2019 | 12:39
Таксе остају, коалиција се руши
Харадинај је након низа састанака са америчким амбасадором Филипом Коснетом и лидерима странака владајуће коалиције, те након више захтјева САД да Приштина укинуте наметнуте таксе, поновио да је то, како је рекао, "суверена одлука владе Косова".

То би, како је рекао, могло да доведе до рушења владајуће коалиције, што значи расписивање ванредних парламентарних избора.

До, како је рекао, рушења коалиције могло би доћи већ наредних дана.

"Ми смо у правим политичким процесима, све је могуће у наредним седмицама и данима, прво је да се ријеше неке важне ствари као што је усвајање буџета", казао је Харадинај, пренио је пристински Зери.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Реално

31.01.2019 11:42

Ако је то зеља Американаца припремисе летис бесплатно за Хаг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

31.01.2019 12:20

Хардинају је мјесто у Хагу.

Name

Косово је Србија

31.01.2019 13:42

Терористима је мјесто у хагу

ОДГОВОРИТЕ
Name

младен

06.02.2019 20:13

Србијо мајко обијављујем цесто мисљење ,а сад потврдјујем да је ова индивидуа у договору са Америма провокације са таксама нису јос видјене у еуропи .Али то је договор да се непопусти србији док непадне на кољена.цекајју греску србије .Амери стоје са огромним улагањма ,ати це им бити базе у будицности .Издрзат цемо било је и горе са багром у прослости !

ОДГОВОРИТЕ