Takse ostaju, koalicija se ruši

Ramuš Haradinaj, premijer privremenih prištinskih institucija, ostaje čvrsto pri stavu da takse uvećane za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH neće biti ukinute, neisključujući pritom mogućnost raspada vladajuće koalicije.

Srbija 31.01.2019 | 12:39
Takse ostaju, koalicija se ruši
Haradinaj je nakon niza sastanaka sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i liderima stranaka vladajuće koalicije, te nakon više zahtjeva SAD da Priština ukinute nametnute takse, ponovio da je to, kako je rekao, "suverena odluka vlade Kosova".

To bi, kako je rekao, moglo da dovede do rušenja vladajuće koalicije, što znači raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Do, kako je rekao, rušenja koalicije moglo bi doći već narednih dana.

"Mi smo u pravim političkim procesima, sve je moguće u narednim sedmicama i danima, prvo je da se riješe neke važne stvari kao što je usvajanje budžeta", kazao je Haradinaj, prenio je pristinski Zeri.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Realno

31.01.2019 12:42

Ako je to zelja Amerikanaca pripremise letis besplatno za Hag

ODGOVORITE
Name

Dora.

31.01.2019 13:20

Hardinaju je mjesto u Hagu.

Name

Kosovo je Srbija

31.01.2019 14:42

Teroristima je mjesto u hagu

ODGOVORITE
Name

mladen

06.02.2019 21:13

Srbijo majko obijavljujem cesto misljenje ,a sad potvrdjujem da je ova individua u dogovoru sa Amerima provokacije sa taksama nisu jos vidjene u europi .Ali to je dogovor da se nepopusti srbiji dok nepadne na koljena.cekajju gresku srbije .Ameri stoje sa ogromnim ulaganjma ,ati ce im biti baze u budicnosti .Izdrzat cemo bilo je i gore sa bagrom u proslosti !

ODGOVORITE