Татомир помаже Центар у Српцу

Млади србачки привредник и познати хуманитарац Драган Татомир одлучио је да од јануара ове године сваког мјесеца редовно донира 200 конвертибилних марака за потребе рада Центра за дјецу и омладину са посебним потребама у Српцу.  

Република Српска 31.01.2019 | 07:33
Татомир помаже Центар у Српцу
Према  ријечима предсједнице Удружења родитеља дјеце ометене у развоју  „Извор“ Мире Татић,  Татомир је дао крупан допринос изградњи  Центра  за дневни боравак, лијечење, рехабилитацију  и рекреацију дјеце и представља ослонац  у проводјењу бројних активности ове установе..

„Ову донацију ћемо усмјерити за ангажовање још једног физиотерапеута који ће радити са дјецом на кади за подводну масажу. Каду смо недавно набавили уз помоћ  Амбасаде Републике Кореје, која је коштала 29.000 КМ,  чиме смо ријешили велики проблем са којим смо се суочавали до сада“, каже Мира Татић. Она је изразила велику захвалност  Драгану Татомиру  и Амбасади  Републике Кореје, као и многим добрим људима који су пружили подршку и помоћ  Удружењу „Извор“.

Дневни боравак и услуге Центра , који ради три дана седмично, за сада користи око  50-торо  дјеце и омладине са сметњама у развоју, а  Удружење „Извор“ настоји да се  број корисника повећа имајући у виду да на подручју општине Србац  има још доста  дјеце  са  различитим психо-физичким  проблемима.

Удружење је ангажовало два терапеута, једног логопеда и једног дефектолога, те водитеља креативне радионице и једног васпитача. Овдје су задовољни и материјалном помоћи локалне заједнице, која  је  повећала  грант  из Буџета  за рад Центра  за ову годину на 30.000 конвертибилних марака.

(БН/С.К.)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мишо

31.01.2019 07:35

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПЦАНИН53

31.01.2019 08:50

Браво мој Србац ,браво Драгане ,и сви други "Драгани" који помазу људима у невољи ,доказ да у вецини људи није убијена она танана нит хуманости која и у овом слуцају надје пут до оних којима је нај потребнија . БРАВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

31.01.2019 19:21

Овакве гесте назалост пролазе непримијецене. Изгледа да је многима најбитније ста је ко од политицара рекао. Поздрав свим хуманим људима који су спремни помоци било када и било коме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е,мој,Распуцине

01.02.2019 07:04

Татомир тако пере савјест,ниста висе. Од полицајца курсадзије,до потрцка директора Сума Српске,па до увазеног привредника,ко зна цега. Једна сеоска фукара која се обогатила лоповлуком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свињар

01.02.2019 14:29

Драгану свака цаст и таквима као он. Пуно њих из Србца само гледају свој дзеп а пуни рацуни и дзепови и то са насих ледја. За 2 године цемо бити мјесна заједница тј СВИЊАР као сто смо некад били. Драган и неких пар у Србцу бар запосљавају људе и дају им редовне плате а они сто су се накрали дрзе само за себе.