Tatomir pomaže Centar u Srpcu

Mladi srbački privrednik i poznati humanitarac Dragan Tatomir odlučio je da od januara ove godine svakog mjeseca redovno donira 200 konvertibilnih maraka za potrebe rada Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama u Srpcu.  

Republika Srpska 31.01.2019 | 07:33
Tatomir pomaže Centar u Srpcu
Prema  riječima predsjednice Udruženja roditelja djece ometene u razvoju  „Izvor“ Mire Tatić,  Tatomir je dao krupan doprinos izgradnji  Centra  za dnevni boravak, liječenje, rehabilitaciju  i rekreaciju djece i predstavlja oslonac  u provodjenju brojnih aktivnosti ove ustanove..

„Ovu donaciju ćemo usmjeriti za angažovanje još jednog fizioterapeuta koji će raditi sa djecom na kadi za podvodnu masažu. Kadu smo nedavno nabavili uz pomoć  Ambasade Republike Koreje, koja je koštala 29.000 KM,  čime smo riješili veliki problem sa kojim smo se suočavali do sada“, kaže Mira Tatić. Ona je izrazila veliku zahvalnost  Draganu Tatomiru  i Ambasadi  Republike Koreje, kao i mnogim dobrim ljudima koji su pružili podršku i pomoć  Udruženju „Izvor“.

Dnevni boravak i usluge Centra , koji radi tri dana sedmično, za sada koristi oko  50-toro  djece i omladine sa smetnjama u razvoju, a  Udruženje „Izvor“ nastoji da se  broj korisnika poveća imajući u vidu da na području opštine Srbac  ima još dosta  djece  sa  različitim psiho-fizičkim  problemima.

Udruženje je angažovalo dva terapeuta, jednog logopeda i jednog defektologa, te voditelja kreativne radionice i jednog vaspitača. Ovdje su zadovoljni i materijalnom pomoći lokalne zajednice, koja  je  povećala  grant  iz Budžeta  za rad Centra  za ovu godinu na 30.000 konvertibilnih maraka.

(BN/S.K.)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mišo

31.01.2019 07:35

Bravo

ODGOVORITE
Name

SRPCANIN53

31.01.2019 08:50

Bravo moj Srbac ,bravo Dragane ,i svi drugi "Dragani" koji pomazu ljudima u nevolji ,dokaz da u vecini ljudi nije ubijena ona tanana nit humanosti koja i u ovom slucaju nadje put do onih kojima je naj potrebnija . BRAVO.

ODGOVORITE
Name

Radovan

31.01.2019 19:21

Ovakve geste nazalost prolaze neprimijecene. Izgleda da je mnogima najbitnije sta je ko od politicara rekao. Pozdrav svim humanim ljudima koji su spremni pomoci bilo kada i bilo kome.

ODGOVORITE
Name

E,moj,Raspucine

01.02.2019 07:04

Tatomir tako pere savjest,nista vise. Od policajca kursadzije,do potrcka direktora Suma Srpske,pa do uvazenog privrednika,ko zna cega. Jedna seoska fukara koja se obogatila lopovlukom.

ODGOVORITE
Name

Svinjar

01.02.2019 14:29

Draganu svaka cast i takvima kao on. Puno njih iz Srbca samo gledaju svoj dzep a puni racuni i dzepovi i to sa nasih ledja. Za 2 godine cemo biti mjesna zajednica tj SVINJAR kao sto smo nekad bili. Dragan i nekih par u Srbcu bar zaposljavaju ljude i daju im redovne plate a oni sto su se nakrali drze samo za sebe.