ШПА - Куп: Барса се сурово осветила Севиљи за 1/2-финале!

Фудбалери Барселоне избацили су Севиљу из Купа краља убедљивом победом од 6:1 и пласирали се у полуфинале такмичења.  Шта је 0:2 када имаш Леа Месија! Барсина нова ремонтада за полуфинале купа! Каталонци се испразнили на Севиљи у реваншу - 6:1.  Тер Штеген дао знак за канонаду! Голман Барселоне у деликатном моменту одбранио пенал, након чега су његови саиграчи напунили мрежу Севиље и надокнадили 0:2 из прве утакмице.

Фудбал 30.01.2019 | 23:52
ШПА - Куп: Барса се сурово осветила Севиљи за 1/2-финале!
Барселона се осветила Севиљи за пораз од 2:0 који им је нанела у првом мечу четвртфинала.

Лидер шпанског шампионата повео је у 13. минуту голом Филипа Кутиња из пенала, а на полувреме је отишал са 2:0 пошто је предност екипе дуплирао Иван Ракитић поготком у 31. минуту.

Домаћину предност са полувремена није била довољна да се пласирају у полуфинале без продужетака, па су решили да брзо дођу до нових голова. Кутињо је постигао други гол у 53, а само минут касније стрелац је био и Серхи Роберто.

У 67. минуту Севиља је дошла до трачка наде преко Аране, али није имала снаге да постигне још неки гол.

Барса је нападала, стварала прилике, да би у 89. и 92. минуту стрелци били Луис Суарес и Лео Меси и "запечатили" судбину Севиље у овосезонском издању Купа краља.

Пре Барселоне у полуфинале су се пласирали Бетис и Валенсија, док свој четвртфинални реванш меч Реал Мадрид игра у четвртак, када гостује Ђирону коју је у првој утакмици победио са 4:2.

Ни највећи оптимисти којима је црвено-плава боја Барселоне при срцу сигурно нису очекивали овакву рапсодију свог тима. Барса је поцепала у парампарчад Севиљу у реваншу четвртфинала Купа краља и тријумфом од чак 6:1 обезбедила пролаз у завршницу најмасовнијег такмичења.

Оних 0:2 из прве утакмице од пре седам дана као да су разљутили Каталонце чији се тренер Валверде овог пута није играо. Послао јеw на терен најјаче снаге превођене Лионелом Месијем и Луисом Суарезом које су се играле фудбала и у великом стилу запечатиле нови успех.

Можемо да дебатујемо у ком би смеру отишла утакмица да је Евер Банега у 27. минуту код резултата 1:0 за Барсу искористио једанаестерац, али је чињеница да су Каталонци убили Андажужане и заслужено обезбедили пролаз у наредну фазу.

Посебно су инспирисани били Кутињо, Ракитић, Суарез и Меси, мада је и голман Силесен имао неколико заиста добрих одбрана. 

Барселона и Бетис придружили су се екипи Валенсије у полуфиналу Купа краља, у ишчекивању последњег реванш меча, који ће у четвртак одиграти Ђирона и Реал Мадрид.

Каталонци су до деветог узастопног полуфинала стигли после пораза од Севиље (0:2) у првој утакмици.

У среду увече на "Ноу Кампу" уследио је бруталан одговор - 6:1 (2:0), али велико је питање какав би био коначан резултат и ко би отишао даље, да је Евер Банега у 27. минуту искористио пенал и изједначио на 1:1.

Филипе Кутињо у 13. минуту је са "беле тачке" начео мрежу Севиље, мада је том приликом судија направио велику грешку, пошто је Лионел Меси сам запео о земљу и пао без контакта са одбрамбеним играчем.

Без обзира на то, гости из Андалузије су имали идеалну прилику да узврате и да се у укупном билансу врате два гола разлике, али је Марк Андре Тер Штеген "прочитао" Банегу и парадом у леву страну спречио изједначење.

У наставку првог полувремена је некадашњи фудбалер Севиље Иван Ракитић повисио на 2:0, а након одмора су канонаду наставили Кутињо и Серђи Роберто, са два гола у размаку од два минута.

Млади Бразилац Гиљерме Арана дао је бело-црвенима наду лепим поготком са 16 метара за 4:1, али у финишу је Барса у свом стилу направила праву егзибицију. Резервног чувара мреже Хуана Соријана матирали су ударцима из петерца Луис Суарез и Лео Меси, обојица на асистенције Ђордија Албе.

КУП КРАЉА, ЧЕТВРТФИНАЛЕ (РЕВАНШ МЕЧЕВИ)

Уторак

Валенсија - Хетафе 3:1 (0:1)/први меч 0:1/
/Родриго 61, 90+2, 90+3 - Молина 1/

Среда

Бетис - Еспањол 3:1 (1:1, 0:1)  /први меч 1:1/
/Ло Селсо 76, Леон 95, Манди 99 - Баптистао 33/

Барселона - Севиља 6:1 (2:0) /први меч 0:2/
/Кутињо 13. пенал, 53, Ракитић 31, Роберто 54, Суарез 89, Меси 90+2 - Арана 67/

Четвртак

21.30: Ђирона - Реал Мадрид /први меч 2:4/

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар