ŠPA - Kup: Barsa se surovo osvetila Sevilji za 1/2-finale!

Fudbaleri Barselone izbacili su Sevilju iz Kupa kralja ubedljivom pobedom od 6:1 i plasirali se u polufinale takmičenja.  Šta je 0:2 kada imaš Lea Mesija! Barsina nova remontada za polufinale kupa! Katalonci se ispraznili na Sevilji u revanšu - 6:1.  Ter Štegen dao znak za kanonadu! Golman Barselone u delikatnom momentu odbranio penal, nakon čega su njegovi saigrači napunili mrežu Sevilje i nadoknadili 0:2 iz prve utakmice.

Fudbal 30.01.2019 | 23:52
ŠPA - Kup: Barsa se surovo osvetila Sevilji za 1/2-finale!
Barselona se osvetila Sevilji za poraz od 2:0 koji im je nanela u prvom meču četvrtfinala.

Lider španskog šampionata poveo je u 13. minutu golom Filipa Kutinja iz penala, a na poluvreme je otišal sa 2:0 pošto je prednost ekipe duplirao Ivan Rakitić pogotkom u 31. minutu.

Domaćinu prednost sa poluvremena nije bila dovoljna da se plasiraju u polufinale bez produžetaka, pa su rešili da brzo dođu do novih golova. Kutinjo je postigao drugi gol u 53, a samo minut kasnije strelac je bio i Serhi Roberto.

U 67. minutu Sevilja je došla do tračka nade preko Arane, ali nije imala snage da postigne još neki gol.

Barsa je napadala, stvarala prilike, da bi u 89. i 92. minutu strelci bili Luis Suares i Leo Mesi i "zapečatili" sudbinu Sevilje u ovosezonskom izdanju Kupa kralja.

Pre Barselone u polufinale su se plasirali Betis i Valensija, dok svoj četvrtfinalni revanš meč Real Madrid igra u četvrtak, kada gostuje Đironu koju je u prvoj utakmici pobedio sa 4:2.

Ni najveći optimisti kojima je crveno-plava boja Barselone pri srcu sigurno nisu očekivali ovakvu rapsodiju svog tima. Barsa je pocepala u paramparčad Sevilju u revanšu četvrtfinala Kupa kralja i trijumfom od čak 6:1 obezbedila prolaz u završnicu najmasovnijeg takmičenja.

Onih 0:2 iz prve utakmice od pre sedam dana kao da su razljutili Katalonce čiji se trener Valverde ovog puta nije igrao. Poslao jew na teren najjače snage prevođene Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom koje su se igrale fudbala i u velikom stilu zapečatile novi uspeh.

Možemo da debatujemo u kom bi smeru otišla utakmica da je Ever Banega u 27. minutu kod rezultata 1:0 za Barsu iskoristio jedanaesterac, ali je činjenica da su Katalonci ubili Andažužane i zasluženo obezbedili prolaz u narednu fazu.

Posebno su inspirisani bili Kutinjo, Rakitić, Suarez i Mesi, mada je i golman Silesen imao nekoliko zaista dobrih odbrana. 

Barselona i Betis pridružili su se ekipi Valensije u polufinalu Kupa kralja, u iščekivanju poslednjeg revanš meča, koji će u četvrtak odigrati Đirona i Real Madrid.

Katalonci su do devetog uzastopnog polufinala stigli posle poraza od Sevilje (0:2) u prvoj utakmici.

U sredu uveče na "Nou Kampu" usledio je brutalan odgovor - 6:1 (2:0), ali veliko je pitanje kakav bi bio konačan rezultat i ko bi otišao dalje, da je Ever Banega u 27. minutu iskoristio penal i izjednačio na 1:1.

Filipe Kutinjo u 13. minutu je sa "bele tačke" načeo mrežu Sevilje, mada je tom prilikom sudija napravio veliku grešku, pošto je Lionel Mesi sam zapeo o zemlju i pao bez kontakta sa odbrambenim igračem.

Bez obzira na to, gosti iz Andaluzije su imali idealnu priliku da uzvrate i da se u ukupnom bilansu vrate dva gola razlike, ali je Mark Andre Ter Štegen "pročitao" Banegu i paradom u levu stranu sprečio izjednačenje.

U nastavku prvog poluvremena je nekadašnji fudbaler Sevilje Ivan Rakitić povisio na 2:0, a nakon odmora su kanonadu nastavili Kutinjo i Serđi Roberto, sa dva gola u razmaku od dva minuta.

Mladi Brazilac Giljerme Arana dao je belo-crvenima nadu lepim pogotkom sa 16 metara za 4:1, ali u finišu je Barsa u svom stilu napravila pravu egzibiciju. Rezervnog čuvara mreže Huana Sorijana matirali su udarcima iz peterca Luis Suarez i Leo Mesi, obojica na asistencije Đordija Albe.

KUP KRALJA, ČETVRTFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Utorak

Valensija - Hetafe 3:1 (0:1)/prvi meč 0:1/
/Rodrigo 61, 90+2, 90+3 - Molina 1/

Sreda

Betis - Espanjol 3:1 (1:1, 0:1)  /prvi meč 1:1/
/Lo Selso 76, Leon 95, Mandi 99 - Baptistao 33/

Barselona - Sevilja 6:1 (2:0) /prvi meč 0:2/
/Kutinjo 13. penal, 53, Rakitić 31, Roberto 54, Suarez 89, Mesi 90+2 - Arana 67/

Četvrtak

21.30: Đirona - Real Madrid /prvi meč 2:4/

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar