ФРА: Нант ћутао за Салу, Варис погодио за реми!

Без победника у дуелу Канаринаца и Сент Етјена – 1:1.  Сузе и емотивне поруке за несталог фудбалера у Нанту.  Нант је на емотиван начин пружио подршку Емилијану Сали, бившем фудбалеру несталом у паду авиона на путу од Француске до Енглеске.

Фудбал 30.01.2019 | 23:45
ФРА: Нант ћутао за Салу, Варис погодио за реми!
Сала је путовао на Острво како би озваничио прелазак у Кардиф у трансферу вредном од 15 милиона фунти, али до дестинације није дошао.

Пред и током лигашког меча између Нанта, његове бивше екипе, и Сент Етјена, навијачи, фудбалери и сви присутни на емотиван начин су се на неки начин и опростили од Емилијана, који се и даље званично води као "нестао".

Бројни чланови тима, укључујући и тренера Нанта Вахид Халихоџић, виђени су у сузама, а меч је и прекинут на истеку деветог минута (Сала је носио број 9).

Играчи обе екипе носили су поруку на дресовима која је гласила "Он т'аиме Еми", што у преводу значи "Волимо те Еми". Током загревања фудбалеру су око руку ставили и траке које симболизују наду.

На видео биму пуштен је снимак Сале и саиграча, као и његових најбољих потеза током боравка у Нанту.

Подсећамо, званичници су одустали од потраге за авионом у којем су били Сала и пилот, али је његова породица покренула приватну потрагу за несталим авионом.

Нант и Сент Етјен одиграли су 1:1, а за госте је свих 90 минута на терену провео српски штопер Невен Суботић. Голове су постигли Кабеља за госте, то јест Мајид за домаћина.

После 22 одиграна кола Сент Етјен је на четвртом месту на табели, док је Нант 14.

Мало ко је размишљао о фудбалу у Нанту. Под јаким утиском емоција због несталог доскорашњег клупског друга Емилијана Сале, фудбалери Нанта су вечерас морали на терен.

У врло чудној атмосфери, мечу који је био својеврсно сећање на Аргентинаца, Канаринци и Сент Етјен су на крају ремизирали – 1:1. То је можда и једино важно за терена, најзанимљивије ствари су се дешавале на трибинама.

У првом полувремену није било много узбуђења. Истина, посао је домаћину био олакшан после црвеног картона Мвиле.

Ипак, гости су дошли до предности. После одличног дуплог паса испала је компетна одбрана Нанта, а Кабеља је у 58. минуту лако преварио домаћег голмана.

Канаринци се нису предавали. Покушавали су на све начине да дођу до изједначења. И успели су. Била је то одлична контра Нанта. Повукао је Кулибали, а на његов центаршут је реаговао пожртвовано Варис и изједначио резултат.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар