FRA: Nant ćutao za Salu, Varis pogodio za remi!

Bez pobednika u duelu Kanarinaca i Sent Etjena – 1:1.  Suze i emotivne poruke za nestalog fudbalera u Nantu.  Nant je na emotivan način pružio podršku Emilijanu Sali, bivšem fudbaleru nestalom u padu aviona na putu od Francuske do Engleske.

Fudbal 30.01.2019 | 23:45
FRA: Nant ćutao za Salu, Varis pogodio za remi!
Sala je putovao na Ostrvo kako bi ozvaničio prelazak u Kardif u transferu vrednom od 15 miliona funti, ali do destinacije nije došao.

Pred i tokom ligaškog meča između Nanta, njegove bivše ekipe, i Sent Etjena, navijači, fudbaleri i svi prisutni na emotivan način su se na neki način i oprostili od Emilijana, koji se i dalje zvanično vodi kao "nestao".

Brojni članovi tima, uključujući i trenera Nanta Vahid Halihodžić, viđeni su u suzama, a meč je i prekinut na isteku devetog minuta (Sala je nosio broj 9).

Igrači obe ekipe nosili su poruku na dresovima koja je glasila "On t'aime Emi", što u prevodu znači "Volimo te Emi". Tokom zagrevanja fudbaleru su oko ruku stavili i trake koje simbolizuju nadu.

Na video bimu pušten je snimak Sale i saigrača, kao i njegovih najboljih poteza tokom boravka u Nantu.

Podsećamo, zvaničnici su odustali od potrage za avionom u kojem su bili Sala i pilot, ali je njegova porodica pokrenula privatnu potragu za nestalim avionom.

Nant i Sent Etjen odigrali su 1:1, a za goste je svih 90 minuta na terenu proveo srpski štoper Neven Subotić. Golove su postigli Kabelja za goste, to jest Majid za domaćina.

Posle 22 odigrana kola Sent Etjen je na četvrtom mestu na tabeli, dok je Nant 14.

Malo ko je razmišljao o fudbalu u Nantu. Pod jakim utiskom emocija zbog nestalog doskorašnjeg klupskog druga Emilijana Sale, fudbaleri Nanta su večeras morali na teren.

U vrlo čudnoj atmosferi, meču koji je bio svojevrsno sećanje na Argentinaca, Kanarinci i Sent Etjen su na kraju remizirali – 1:1. To je možda i jedino važno za terena, najzanimljivije stvari su se dešavale na tribinama.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja. Istina, posao je domaćinu bio olakšan posle crvenog kartona Mvile.

Ipak, gosti su došli do prednosti. Posle odličnog duplog pasa ispala je kompetna odbrana Nanta, a Kabelja je u 58. minutu lako prevario domaćeg golmana.

Kanarinci se nisu predavali. Pokušavali su na sve načine da dođu do izjednačenja. I uspeli su. Bila je to odlična kontra Nanta. Povukao je Kulibali, a na njegov centaršut je reagovao požrtvovano Varis i izjednačio rezultat.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar