ИТА: Шамар Аталанте! Роналдо и Јуве поражени у Бергаму!

Фудбалери Аталанте победили су пред домаћом публиком Јувентуса са 3:0 у четвртфиналу Купа Италије.  Јуве збачен са трона! Први пут од 2015. године, трофеј у Италији подићи ће једна екипа, а да то није "стара дама". Феноменални Дуван Запада наставио импресивну голгетерску серију.  Јувентус је смртан! Убили су га у појам луда Аталанта и побеснели Дувана Запата! Италијански шампион одучен од фудбала на стадиону Атлети Азури.

Фудбал 30.01.2019 | 23:17
ИТА: Шамар Аталанте! Роналдо и Јуве поражени у Бергаму!
Гости из Торина извели су најјачи састав, међутим то им није било довољно да доживе неочекивани пораз од екипе Ђан Пјера Гасперинија.

Домаћи играчи добро су кренули утакмицу, што су крунисали у 37. и 39. минуту. У року од само 120 секунди Јувентус је нокаутиран и до краја меча није успео да се врати.

Голове су постигли Кастање и Запата, и са резултатом 2:0 отишло се на петнаестоминутну паузу.

Алегри је покушао изменама да нешто промени, али уласци Пјанића и Косте нису много променили. Штавише Аталанта је до краја меча постигла још један погодак и тиме нанела тежак пораз "старој дами".

Други гол на мечу постигао је сјајни Дуван Запата у 86. минуту. Аталанта ће у полуфиналу играти протв Фиорентине која је декласирала Рому, док се у другом мечу за финале састају Милан и победник меча Интер/Лацио.

Јувентус послије четири године и исто толико освојених пехара, предаје трофеј у Купу Италије!

Након пет ремија и чак 21 пораза у посљедњих деценију и по (од 2004. године), Аталанта је коначно успјела да савлада "стару даму"!

И то убједљиво, у четвртфиналу Купа Италије.

Тимоти Кастањ у 37. минуту одузео је лопту ривалу, а онда прецизно погодио за вођство домаћих, да би два минута касније сјајним ударцем Дуван Запата повисио на 2:0.

У самом финишу Колумбијац је својим другим поготком, а трећим за тим из Бергама, наставио импресивну голгетерску серију, постигашви 17. гол у посљедњих 10 мечева у свим такмичењима и тиме запечатио судбину "бјанконера".

И у Јувентусу играју људи. И они могу да изгубе. И они могу да буду надиграни. Чак и понижени! Оно што цела Италија није веровала ове сезоне, од вечерас мора да верује. Јувентус неће одбранити дуплу круну јер су мит о бесмртности Бјанконера срушила спектакуалрна Аталанта и њена гол-машина Дуван Запата.

Са два гола побесенлог Колумбијца, Аталанта је одржаа час фудбала Јувентусу, растурила га са 3:0 на ситне комаде и палсирала се у полуфинале Купа Италије где је чека Фиорентине која је обрисала патос са Ромом.

Каква је то екипа, та Аталанта! Какав је то пресинг, какав је то фудбал. Можда неће освојити ништа, али они су мелем за очи сваког љубитеља фудбала. Као она Парма из 90-их, само много сиромашнија и много романтичнија. Нема ту ништа чудно у вечерашњем гажењу Јувентуса... Када Аталанта има свој дан, може да ззази било кога. „Гасперсонова“ чета игра најлепши фудбал у Италији већ неко време и то је вечерас дебело на сбвојој кожи осетио свемоћни Јувентус са све невидљивим Кристијаном Роналдом. Нису знали шта их је снашло...

Јувентус без повређених Манџукића и Бонућија, и Пјанича који је био на клупи, није личио на себе. Није створио ниједну стопостотну шансу за гол. Аталанта га је убила пресингом. Још када се средином првог полувремена повредио Кјелини и морао да буде замењен, Јувентус је личио на разбијену банду. Још горе него за викенд у оних првих 60 очајних минута против Лација. Али овога пута нису имали среће да се извуку. Оно што је Лацио тада промашивао, Аталанта је вечерас погађала. 

Упораво је Кјелинијева замена Жоао Кансело у 37. минуту поклонио Аталанти лопту за акцију из које јеТимоти Кастањ матирао Војћеха Шченсног који је до тада спашавао Јуве. 

Само два минута касније, сензационални Дуван Запата се попут булдожера окренуо на ивици шеснаестерца и зарио другу стрелу у мрежу Јувентуса. Стадион Атлети Азури је прокључао! Аталанта је намирисала слом Јувентуса. Убрзо је нервозни Алегри искључен због притиска на судије. 

Покушао је Јуве све у другом полувремену, али није створио људску шансу фантастичном домаћину. Све што су Бјанконери успели је да припрете из неколико прекида.  На крају је Запата пресекао пас очајног Де Шиља и другим голом на мечу закуцао ексер у ковчег Јувентусовог најтежег пораза у домаћим такмичењима последњих неколико година. Чудесном Колумбијцу је то био 17. гол на последњих 10 утакмица! 

Аталанта је у полуфиналу, а тамо нас чекају два сјајна меча против узбудљиве Фиорентине. 

Најтрофејнија екипа у куп такмичењу (13 трофеја) тако се опростила од даљег такмичења, које је освајала у посљедње четири сезоне.

Осим Аталанте, у завршницу су се пласирали и фудбалери Милана и Фиорентине, док ће посљедњи путник у полуфинале бити познат у четвртак, након што свој меч одиграју Интер и Лацио (21 час).

Полуфинална рунда једина је у којој ће се играти по двије утакмице. Први мечеви заказани су за 27. фебруар, док су реванши на програму 24. априла.

Финале је 15. маја на стадиону "Олимпико" у Риму.

КУП ИТАЛИЈЕ - ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

Фиорентина - Рома 7:1 (3:1)
/Кјеза 7, 18, 74, Муријел 33, Бенаси 66, Симеоне 79, 89 - Коларов 28/

Аталанта - Јувентус 3:0 (2:0)
/Кастањ 37, Запата 39, 86/

Одиграно у уторак:

Милан - Наполи 2:0 (2:0)
/Пјонтек 11, 27/

У четвртак:

Интер - Лацио (21.00)

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар