ITA: Šamar Atalante! Ronaldo i Juve poraženi u Bergamu!

Fudbaleri Atalante pobedili su pred domaćom publikom Juventusa sa 3:0 u četvrtfinalu Kupa Italije.  Juve zbačen sa trona! Prvi put od 2015. godine, trofej u Italiji podići će jedna ekipa, a da to nije "stara dama". Fenomenalni Duvan Zapada nastavio impresivnu golgetersku seriju.  Juventus je smrtan! Ubili su ga u pojam luda Atalanta i pobesneli Duvana Zapata! Italijanski šampion odučen od fudbala na stadionu Atleti Azuri.

Fudbal 30.01.2019 | 23:17
ITA: Šamar Atalante! Ronaldo i Juve poraženi u Bergamu!
Gosti iz Torina izveli su najjači sastav, međutim to im nije bilo dovoljno da dožive neočekivani poraz od ekipe Đan Pjera Gasperinija.

Domaći igrači dobro su krenuli utakmicu, što su krunisali u 37. i 39. minutu. U roku od samo 120 sekundi Juventus je nokautiran i do kraja meča nije uspeo da se vrati.

Golove su postigli Kastanje i Zapata, i sa rezultatom 2:0 otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

Alegri je pokušao izmenama da nešto promeni, ali ulasci Pjanića i Koste nisu mnogo promenili. Štaviše Atalanta je do kraja meča postigla još jedan pogodak i time nanela težak poraz "staroj dami".

Drugi gol na meču postigao je sjajni Duvan Zapata u 86. minutu. Atalanta će u polufinalu igrati protv Fiorentine koja je deklasirala Romu, dok se u drugom meču za finale sastaju Milan i pobednik meča Inter/Lacio.

Juventus poslije četiri godine i isto toliko osvojenih pehara, predaje trofej u Kupu Italije!

Nakon pet remija i čak 21 poraza u posljednjih deceniju i po (od 2004. godine), Atalanta je konačno uspjela da savlada "staru damu"!

I to ubjedljivo, u četvrtfinalu Kupa Italije.

Timoti Kastanj u 37. minutu oduzeo je loptu rivalu, a onda precizno pogodio za vođstvo domaćih, da bi dva minuta kasnije sjajnim udarcem Duvan Zapata povisio na 2:0.

U samom finišu Kolumbijac je svojim drugim pogotkom, a trećim za tim iz Bergama, nastavio impresivnu golgetersku seriju, postigašvi 17. gol u posljednjih 10 mečeva u svim takmičenjima i time zapečatio sudbinu "bjankonera".

I u Juventusu igraju ljudi. I oni mogu da izgube. I oni mogu da budu nadigrani. Čak i poniženi! Ono što cela Italija nije verovala ove sezone, od večeras mora da veruje. Juventus neće odbraniti duplu krunu jer su mit o besmrtnosti Bjankonera srušila spektakualrna Atalanta i njena gol-mašina Duvan Zapata.

Sa dva gola pobesenlog Kolumbijca, Atalanta je održaa čas fudbala Juventusu, rasturila ga sa 3:0 na sitne komade i palsirala se u polufinale Kupa Italije gde je čeka Fiorentine koja je obrisala patos sa Romom.

Kakva je to ekipa, ta Atalanta! Kakav je to presing, kakav je to fudbal. Možda neće osvojiti ništa, ali oni su melem za oči svakog ljubitelja fudbala. Kao ona Parma iz 90-ih, samo mnogo siromašnija i mnogo romantičnija. Nema tu ništa čudno u večerašnjem gaženju Juventusa... Kada Atalanta ima svoj dan, može da zzazi bilo koga. „Gaspersonova“ četa igra najlepši fudbal u Italiji već neko vreme i to je večeras debelo na sbvojoj koži osetio svemoćni Juventus sa sve nevidljivim Kristijanom Ronaldom. Nisu znali šta ih je snašlo...

Juventus bez povređenih Mandžukića i Bonućija, i Pjaniča koji je bio na klupi, nije ličio na sebe. Nije stvorio nijednu stopostotnu šansu za gol. Atalanta ga je ubila presingom. Još kada se sredinom prvog poluvremena povredio Kjelini i morao da bude zamenjen, Juventus je ličio na razbijenu bandu. Još gore nego za vikend u onih prvih 60 očajnih minuta protiv Lacija. Ali ovoga puta nisu imali sreće da se izvuku. Ono što je Lacio tada promašivao, Atalanta je večeras pogađala. 

Uporavo je Kjelinijeva zamena Žoao Kanselo u 37. minutu poklonio Atalanti loptu za akciju iz koje jeTimoti Kastanj matirao Vojćeha Ščensnog koji je do tada spašavao Juve. 

Samo dva minuta kasnije, senzacionalni Duvan Zapata se poput buldožera okrenuo na ivici šesnaesterca i zario drugu strelu u mrežu Juventusa. Stadion Atleti Azuri je proključao! Atalanta je namirisala slom Juventusa. Ubrzo je nervozni Alegri isključen zbog pritiska na sudije. 

Pokušao je Juve sve u drugom poluvremenu, ali nije stvorio ljudsku šansu fantastičnom domaćinu. Sve što su Bjankoneri uspeli je da priprete iz nekoliko prekida.  Na kraju je Zapata presekao pas očajnog De Šilja i drugim golom na meču zakucao ekser u kovčeg Juventusovog najtežeg poraza u domaćim takmičenjima poslednjih nekoliko godina. Čudesnom Kolumbijcu je to bio 17. gol na poslednjih 10 utakmica! 

Atalanta je u polufinalu, a tamo nas čekaju dva sjajna meča protiv uzbudljive Fiorentine. 

Najtrofejnija ekipa u kup takmičenju (13 trofeja) tako se oprostila od daljeg takmičenja, koje je osvajala u posljednje četiri sezone.

Osim Atalante, u završnicu su se plasirali i fudbaleri Milana i Fiorentine, dok će posljednji putnik u polufinale biti poznat u četvrtak, nakon što svoj meč odigraju Inter i Lacio (21 čas).

Polufinalna runda jedina je u kojoj će se igrati po dvije utakmice. Prvi mečevi zakazani su za 27. februar, dok su revanši na programu 24. aprila.

Finale je 15. maja na stadionu "Olimpiko" u Rimu.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE:

Fiorentina - Roma 7:1 (3:1)
/Kjeza 7, 18, 74, Murijel 33, Benasi 66, Simeone 79, 89 - Kolarov 28/

Atalanta - Juventus 3:0 (2:0)
/Kastanj 37, Zapata 39, 86/

Odigrano u utorak:

Milan - Napoli 2:0 (2:0)
/Pjontek 11, 27/

U četvrtak:

Inter - Lacio (21.00)

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar