Енфилд опет слави Бенитеса: Рафа, легендо!

Једном "црвени" увек "црвени", порука је која је преплавила друштвене мреже у уторак увече.

Фудбал 31.01.2019 | 18:45
Енфилд опет слави Бенитеса: Рафа, легендо!
Аутори су били навијачи Ливерпула који нису крили одушевљење због пораза Манчестер ситија у Њукаслу 2:1 у 24. колу Премијер лиге.

"Свраке" су преокретом омогућиле Ливерпулу да у среду евентуалном победом против Лестера повећа предност на првом месту на табели на седам бодова.

Поменута порука била је упућена менаџеру Њукасла Рафаелу Бенитесу који је одавно легенда у очима "редса".

Иако је напустио Енфилд још 2010. године, "Коп" никад неће заборавити генерацију коју је Шпанац предводио до титуле првака Европе 2005. у чувеном истанбулском финалу са Миланом.

Сада су уверени да ће их победа Бенитесовог Њукасла над Ситијем лансирати ближе дуго чеканој титули првака Енглеске – првој од 1990. године и првој од оснивања Премијер лиге.

Још увек је дуг пут пред Ливерпулом, "редси" врло добро памте 27. април 2014. када је тим такође био надомак титуле, а онда се Стивен Џерард оклизнуо у пресудном мечу и поклонио победу Челсију.

"Не мислим да је још готово али уколико победе Лестер играчи Ливерпула морали баш жестоко да се оклизну, а Сити да настави да побеђује. Имати седам бодова предности у овом делу сезоне, трка није готова, али је Ливерпул у одличној позицији", сматра бивши дефанзивац Ситија Дени Милс.

Ливерпул после Лестера гостује Вест Хему, док Сити наредног викенда очекује тежак тест против Арсенала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар