Enfild opet slavi Benitesa: Rafa, legendo!

Jednom "crveni" uvek "crveni", poruka je koja je preplavila društvene mreže u utorak uveče.

Fudbal 31.01.2019 | 18:45
Enfild opet slavi Benitesa: Rafa, legendo!
Autori su bili navijači Liverpula koji nisu krili oduševljenje zbog poraza Mančester sitija u Njukaslu 2:1 u 24. kolu Premijer lige.

"Svrake" su preokretom omogućile Liverpulu da u sredu eventualnom pobedom protiv Lestera poveća prednost na prvom mestu na tabeli na sedam bodova.

Pomenuta poruka bila je upućena menadžeru Njukasla Rafaelu Benitesu koji je odavno legenda u očima "redsa".

Iako je napustio Enfild još 2010. godine, "Kop" nikad neće zaboraviti generaciju koju je Španac predvodio do titule prvaka Evrope 2005. u čuvenom istanbulskom finalu sa Milanom.

Sada su uvereni da će ih pobeda Benitesovog Njukasla nad Sitijem lansirati bliže dugo čekanoj tituli prvaka Engleske – prvoj od 1990. godine i prvoj od osnivanja Premijer lige.

Još uvek je dug put pred Liverpulom, "redsi" vrlo dobro pamte 27. april 2014. kada je tim takođe bio nadomak titule, a onda se Stiven Džerard okliznuo u presudnom meču i poklonio pobedu Čelsiju.

"Ne mislim da je još gotovo ali ukoliko pobede Lester igrači Liverpula morali baš žestoko da se okliznu, a Siti da nastavi da pobeđuje. Imati sedam bodova prednosti u ovom delu sezone, trka nije gotova, ali je Liverpul u odličnoj poziciji", smatra bivši defanzivac Sitija Deni Mils.

Liverpul posle Lestera gostuje Vest Hemu, dok Siti narednog vikenda očekuje težak test protiv Arsenala.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar