Арсенал довео Суареза, Барселони "лова" можда на љето!

Барселона је, иначе, имала намеру да још овог јануара наплати његов одлазак са 20 милиона евра, што су и Севиља и Бетис били спремни да плате, али је фудбалер одбио повратак у Андалузију и буквално издејствовао трансфер у Премијер лигу.

Фудбал 31.01.2019 | 18:15
Арсенал довео Суареза, Барселони "лова" можда на љето!
Арсенал позајмио Суареса од Барселоне! Лондонски Арсенал довео је на позајмицу до краја сезоне везисту Барселоне Дениса Суареса.

Шпански медији преносе да су "тобџије" платиле Каталонцима 2,5 милиона евра за долазак 25-годишњег играча.

Суарес је одиграо само 17 минута за Барселону ове сезоне, и то углавном у Купу краља.

Његов одлазак у Арсенал није изненађење пре свега због чињенице да га је довео Унај Емери, с којим је сарађивао у Севиљи.

Суарес је каријеру почео у омладинском погону Селте где су га приметили скаути Манчестер ситија па су га "грађани" купили 2011.

Међутим, није одиграо ниједан меч за Сити, па је 2013. прешао у Барселону Б. Каталонци су га у сезони 2014/2015 послали на позајмицу у Барсу, а наредну је провео у Виљареалу, да би се 2016. вратио на Камп Ноу.

Док је у првој сезони играо релативно редовно као резервиста и скупио 36 мечева, већ прошле му је значајно опала минутажа на 27 наступа, док је ове улазио у игру само осам пута и дао укупно два гола.

"Вечита нада" шпанског фудбала покушаће "од нуле" у Арсеналу.

Денис Суарез (25) прешао је данас из Барселоне код бившег тренера Унаија Емерија, прво на позајмицу, а потом - можда - и перманентно али за суму од 22 милиона евра.

Саурез је имао 19 година када га је Барселона "откупила" од Манчестер ситија за милиона евра.

Суарез, који је био неизоставан у везном реду свих шпанских селекција до преласка у сениоре, у млађим категоријама наступао је за матичну Селту, потом Манчестер сити (који се борио за његов 800.000 фунти вредан потпис са Барсом, Челсијем и Манчестер јунајтедом), да би потом завршио у Барселони "Б" чекајући позив у први тим.

Испоставило се да је у сезони 2014/15 био позајмљен Севиљи, где је и упознао Емерија и показао део потенцијала, али је већ наредне сезоне заиграо за Виљареал и то као пуноправни члан "Жуте подморнице" која је за њега платила четири милиона евра.

Пет голова на 48 утакмица у сезони 2015/16 натерали су Барселону да искористи "буy бацк" опцију и врати га на "Камп ноу" отприлике за исту суму, али... Од тог дана име Денис Суарез почело је да нестаје са фудбалског радара: 36 утакмица у првој, 27 у другој и свега осам у текућој сезони, од чега две у Примери конкретан су повод за Емеријеву реакцију.

Суарез је забележио асистенцију и два гола на осам наступа ове сезоне код Ернестеа Валвердеа.

Барселона је, иначе, имала намеру да још овог јануара наплати његов одлазак са 20 милиона евра, што су и Севиља и Бетис били спремни да плате, али је фудбалер одбио повратак у Андалузију и буквално издејствовао трансфер у Премијер лигу.

Његов уговор са "Блауграном" истицао је у јуну 2020, па ни каталонски клуб није могао много да се "нећка".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар