Arsenal doveo Suareza, Barseloni "lova" možda na ljeto!

Barselona je, inače, imala nameru da još ovog januara naplati njegov odlazak sa 20 miliona evra, što su i Sevilja i Betis bili spremni da plate, ali je fudbaler odbio povratak u Andaluziju i bukvalno izdejstvovao transfer u Premijer ligu.

Fudbal 31.01.2019 | 18:15
Arsenal doveo Suareza, Barseloni "lova" možda na ljeto!
Arsenal pozajmio Suaresa od Barselone! Londonski Arsenal doveo je na pozajmicu do kraja sezone vezistu Barselone Denisa Suaresa.

Španski mediji prenose da su "tobdžije" platile Kataloncima 2,5 miliona evra za dolazak 25-godišnjeg igrača.

Suares je odigrao samo 17 minuta za Barselonu ove sezone, i to uglavnom u Kupu kralja.

Njegov odlazak u Arsenal nije iznenađenje pre svega zbog činjenice da ga je doveo Unaj Emeri, s kojim je sarađivao u Sevilji.

Suares je karijeru počeo u omladinskom pogonu Selte gde su ga primetili skauti Mančester sitija pa su ga "građani" kupili 2011.

Međutim, nije odigrao nijedan meč za Siti, pa je 2013. prešao u Barselonu B. Katalonci su ga u sezoni 2014/2015 poslali na pozajmicu u Barsu, a narednu je proveo u Viljarealu, da bi se 2016. vratio na Kamp Nou.

Dok je u prvoj sezoni igrao relativno redovno kao rezervista i skupio 36 mečeva, već prošle mu je značajno opala minutaža na 27 nastupa, dok je ove ulazio u igru samo osam puta i dao ukupno dva gola.

"Večita nada" španskog fudbala pokušaće "od nule" u Arsenalu.

Denis Suarez (25) prešao je danas iz Barselone kod bivšeg trenera Unaija Emerija, prvo na pozajmicu, a potom - možda - i permanentno ali za sumu od 22 miliona evra.

Saurez je imao 19 godina kada ga je Barselona "otkupila" od Mančester sitija za miliona evra.

Suarez, koji je bio neizostavan u veznom redu svih španskih selekcija do prelaska u seniore, u mlađim kategorijama nastupao je za matičnu Seltu, potom Mančester siti (koji se borio za njegov 800.000 funti vredan potpis sa Barsom, Čelsijem i Mančester junajtedom), da bi potom završio u Barseloni "B" čekajući poziv u prvi tim.

Ispostavilo se da je u sezoni 2014/15 bio pozajmljen Sevilji, gde je i upoznao Emerija i pokazao deo potencijala, ali je već naredne sezone zaigrao za Viljareal i to kao punopravni član "Žute podmornice" koja je za njega platila četiri miliona evra.

Pet golova na 48 utakmica u sezoni 2015/16 naterali su Barselonu da iskoristi "buy back" opciju i vrati ga na "Kamp nou" otprilike za istu sumu, ali... Od tog dana ime Denis Suarez počelo je da nestaje sa fudbalskog radara: 36 utakmica u prvoj, 27 u drugoj i svega osam u tekućoj sezoni, od čega dve u Primeri konkretan su povod za Emerijevu reakciju.

Suarez je zabeležio asistenciju i dva gola na osam nastupa ove sezone kod Ernestea Valverdea.

Barselona je, inače, imala nameru da još ovog januara naplati njegov odlazak sa 20 miliona evra, što su i Sevilja i Betis bili spremni da plate, ali je fudbaler odbio povratak u Andaluziju i bukvalno izdejstvovao transfer u Premijer ligu.

Njegov ugovor sa "Blaugranom" isticao je u junu 2020, pa ni katalonski klub nije mogao mnogo da se "nećka".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar