Близу је: Марко Јанковић у Серији А! Партизану 900.000 евра!

Трансфер би данас требало да буде комплетиран! Марко Јанковић у Серији А: Питамо се и Партизан и ја. . .  "Није и даље ништа озбиљно, иако контакт постоји. На крају, питам се и ја, а важно је рећи да последњу реч има и Партизан", прокоментарисао је црногорски репрезентативац.

Фудбал 31.01.2019 | 13:45
Близу је: Марко Јанковић у Серији А! Партизану 900.000 евра!
Евертон Луиз у јануару 2018.

Марко Јанковић у јануару 2019?

Фудбалер црно-белих потврдио је нашем репортеру са припрема Партизана у Белеку, Владимиру Сукдолаку, да постоји интересовање италијанског клуба, да су контакти остварени, али да је све и даље далеко од реализације и са доста непознаница.

"Није и даље ништа озбиљно, иако контакт постоји. На крају, питам се и ја, а важно је рећи да последњу реч има и Партизан, тако да ништа не бих говорио унапред", поручио је Јанковић из Београда, пре него што је продужио у "Пионир" да бодри кошаркаше у утакмици Еврокупа са Ритасом.

Јанковић би у наредних неколико дана требало да се придружи саиграчима у Турској, у коју је ове среде увече допутовао и спортски директор црно-белих, Ивица Илиев, па је претпоставка да ће једна од тема бити и евентуални трансфер црногорског репрезентативца међу жуто-црвене.

Иначе, Јанковићев саиграч из прошле сезоне, Евертон Луиз, и даље је члан СПАЛ-а, али наступа у америчкој МЛС на позајмици у Реалу из Солт Лејк Ситија.

Партизан је на његовом трансферу зарадио око 700.000 евра.

Јанковића уговор са клубом из Хумске веже до 2021, а 50 одсто од наредног трансфера припашће његовом претходном клубу, Олимпијакосу.

Офанзивни везиста дошао је у Београд из Атине у јулу 2016, прво као позајмљен фудбалер, да би потом Партизан у јануару 2017. откупио његов уговор под поменутим условима.

Овај 23-годишњи Цетињанин у црно-белом дресу одиграо је 101 утакмицу, постигао 13 голова и забележио 24 асистенције.

Причало се о трансферу Свете Марковића готово цео прелазни рок, данас су Белгијанци лансирали причу о интересовању Андерлехта за Рикарда Гомеша, али би Партизан новац потребан за функционисање клуба могао да приходује од трансфера Марка Јанковића.

Офанзивни везиста црно-белих и стандардни репрезентативац Црне Горе близу је преласка у италијански СПАЛ, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт. Члан Серије А спреман је да за потпис креативног везисте издвоји 1,8 милиона евра, а према ранијем договору половина те суме припашће клубу из којег је Јанковић дошао у Хумску, Олимпијакосу. Дакле, вицешампион Србије ће инкасирати 900.000 евра. Наравно, ако се најављени трансфер реализује.

Преговори Партизана и СПАЛ-а и даље трају, а коначан епилог ће бити познат сутра, када би Марко Јанковић требало да се прикључи експедицији црно-белих у Белеку. Он је пропустио први део припрема због операције трбушног зида.

„Далеко од тога да је договор постигнут. Истина је само да су ме звали.  Прво се питам ја, али ни то не мора да значи ако Партизан не прихвати услове. Пакујем се и сутра долазим у Белек“, рекао је Јанковић из Београда, пре него што се запутио у Пионир да гледа кошаркаши дуел између црно-белих и Ритаса

Према сазнањима нашег портала Марко Јанковић би требало да потпише четворогодишњи уговор са клубом чији члан је и млади репрезентативац Србије Вања Милинковић Савић.

Наравно, када је у питању финиш прелазног рока представници клубова  и играчи су уздржани, али све што се може чути наводи на сигуран трансфер. Партизан и СПАЛ су и прошле године сарађивали када је боје тог клуба појачао бразилски везиста Евертон Луиз.

Популарни Меско је стигао у редове Партизана у летњем прелазном року као позајмљени фудбалер Олимпијакоса. Првих шест месеци био је на позајмици, а потом је управа црно-белих склопила договор са великаном из Грчке о трансферу, уз обавезу да се обештећење подели приликом наредне продаје.

Репрезентативац Црне Горе, рођен 1995. године, имао је важну улогу у Партизановом похуду на дуплу круну у тренерској ери Марка Николића.Иако је осцилирао током боравка у Хумској, наметнуо се као један од најкреативнијих играча Парног Ваљка. Посебно је био инспирисан на јесењем вечитом дербију, када је уз РикардаГомеша био можда и најбољи играч на терену. Долазак Зорана Мирковића на клупу црно-белих имао је лековито дејство на Јанковића кога је повреда трбушног зида одвојила од терена у финишу јесени.

СПАЛ тренутно заузима 15. позицију у Серији А, али далеко од тога да је обезбедио опстанак.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар