Blizu je: Marko Janković u Seriji A! Partizanu 900.000 evra!

Transfer bi danas trebalo da bude kompletiran! Marko Janković u Seriji A: Pitamo se i Partizan i ja. . .  "Nije i dalje ništa ozbiljno, iako kontakt postoji. Na kraju, pitam se i ja, a važno je reći da poslednju reč ima i Partizan", prokomentarisao je crnogorski reprezentativac.

Fudbal 31.01.2019 | 13:45
Blizu je: Marko Janković u Seriji A! Partizanu 900.000 evra!
Everton Luiz u januaru 2018.

Marko Janković u januaru 2019?

Fudbaler crno-belih potvrdio je našem reporteru sa priprema Partizana u Beleku, Vladimiru Sukdolaku, da postoji interesovanje italijanskog kluba, da su kontakti ostvareni, ali da je sve i dalje daleko od realizacije i sa dosta nepoznanica.

"Nije i dalje ništa ozbiljno, iako kontakt postoji. Na kraju, pitam se i ja, a važno je reći da poslednju reč ima i Partizan, tako da ništa ne bih govorio unapred", poručio je Janković iz Beograda, pre nego što je produžio u "Pionir" da bodri košarkaše u utakmici Evrokupa sa Ritasom.

Janković bi u narednih nekoliko dana trebalo da se pridruži saigračima u Turskoj, u koju je ove srede uveče doputovao i sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev, pa je pretpostavka da će jedna od tema biti i eventualni transfer crnogorskog reprezentativca među žuto-crvene.

Inače, Jankovićev saigrač iz prošle sezone, Everton Luiz, i dalje je član SPAL-a, ali nastupa u američkoj MLS na pozajmici u Realu iz Solt Lejk Sitija.

Partizan je na njegovom transferu zaradio oko 700.000 evra.

Jankovića ugovor sa klubom iz Humske veže do 2021, a 50 odsto od narednog transfera pripašće njegovom prethodnom klubu, Olimpijakosu.

Ofanzivni vezista došao je u Beograd iz Atine u julu 2016, prvo kao pozajmljen fudbaler, da bi potom Partizan u januaru 2017. otkupio njegov ugovor pod pomenutim uslovima.

Ovaj 23-godišnji Cetinjanin u crno-belom dresu odigrao je 101 utakmicu, postigao 13 golova i zabeležio 24 asistencije.

Pričalo se o transferu Svete Markovića gotovo ceo prelazni rok, danas su Belgijanci lansirali priču o interesovanju Anderlehta za Rikarda Gomeša, ali bi Partizan novac potreban za funkcionisanje kluba mogao da prihoduje od transfera Marka Jankovića.

Ofanzivni vezista crno-belih i standardni reprezentativac Crne Gore blizu je prelaska u italijanski SPAL, saznaje MOZZART Sport. Član Serije A spreman je da za potpis kreativnog veziste izdvoji 1,8 miliona evra, a prema ranijem dogovoru polovina te sume pripašće klubu iz kojeg je Janković došao u Humsku, Olimpijakosu. Dakle, vicešampion Srbije će inkasirati 900.000 evra. Naravno, ako se najavljeni transfer realizuje.

Pregovori Partizana i SPAL-a i dalje traju, a konačan epilog će biti poznat sutra, kada bi Marko Janković trebalo da se priključi ekspediciji crno-belih u Beleku. On je propustio prvi deo priprema zbog operacije trbušnog zida.

„Daleko od toga da je dogovor postignut. Istina je samo da su me zvali.  Prvo se pitam ja, ali ni to ne mora da znači ako Partizan ne prihvati uslove. Pakujem se i sutra dolazim u Belek“, rekao je Janković iz Beograda, pre nego što se zaputio u Pionir da gleda košarkaši duel između crno-belih i Ritasa

Prema saznanjima našeg portala Marko Janković bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor sa klubom čiji član je i mladi reprezentativac Srbije Vanja Milinković Savić.

Naravno, kada je u pitanju finiš prelaznog roka predstavnici klubova  i igrači su uzdržani, ali sve što se može čuti navodi na siguran transfer. Partizan i SPAL su i prošle godine sarađivali kada je boje tog kluba pojačao brazilski vezista Everton Luiz.

Popularni Mesko je stigao u redove Partizana u letnjem prelaznom roku kao pozajmljeni fudbaler Olimpijakosa. Prvih šest meseci bio je na pozajmici, a potom je uprava crno-belih sklopila dogovor sa velikanom iz Grčke o transferu, uz obavezu da se obeštećenje podeli prilikom naredne prodaje.

Reprezentativac Crne Gore, rođen 1995. godine, imao je važnu ulogu u Partizanovom pohudu na duplu krunu u trenerskoj eri Marka Nikolića.Iako je oscilirao tokom boravka u Humskoj, nametnuo se kao jedan od najkreativnijih igrača Parnog Valjka. Posebno je bio inspirisan na jesenjem večitom derbiju, kada je uz RikardaGomeša bio možda i najbolji igrač na terenu. Dolazak Zorana Mirkovića na klupu crno-belih imao je lekovito dejstvo na Jankovića koga je povreda trbušnog zida odvojila od terena u finišu jeseni.

SPAL trenutno zauzima 15. poziciju u Seriji A, ali daleko od toga da je obezbedio opstanak.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar