Званично: Дошао за 10.000.000 евра...

. . . да би отишао за 55. 000. 000! Раби Матондо прешао из Манчестер Ситија у Шалке.

Фудбал 31.01.2019 | 12:45
Званично: Дошао за 10.000.000 евра...
Поучени добрим искуством Менгенхгладбаха, Лајпцига, Борусије из Дортмунда, Хофенхајма и Херте, и у Шалкеу су решили да ове зиме примене опробани бундеслигашки рецепт - довођење талентованог играча из Енглеске.

Раби Матондо (18), доскорашњи крилни нападач Манчестер Ситија, преселио се и званично данас у Гелзенкирхен и потписао уговор на четири и по сезоне (до јуна 2023). На дресу ће носити број 14, а због природе уговора који су потписали представници два тима нису објављени детаљи.

Ипак, добро обавештени извори сазнају оно најважније - Плави су за долазак Матонда издвојили око 10.000.000 евра, док ће Манчестер Сити имати право прече куповине играча у наредне четири и по године за 55.000.000 евра.

Јасно је, желе на Етихаду да се обезбеде за случај да талентовани нападач експлодира као рецимоЏејдон Санчо.

"Дуго смо радили на доласку Рабија, јер смо убеђени у његов потенцијал. Врло је брз и технички добар фудбалер. Не смемо да заборавимо да је млад и зато ћемо да му дамо времена да се адаптира на нову средину", каже тренер Шалкеа Доменико Тедеско.

Раби Матондо једва чека да се представи немачкој публици.

"Знао сам и раније доста о Шалкеу, то је клуб у којем су прве велике кораке начинили Озил, Ракитић и Сане. Задовољан сам био после разговора са тренером, Бундеслига је сјајна, а Шалке прави клуб за моју будућност и срећан сам што сам постао његов део", поручио је Матондо.

Иначе, ради се момку који је рођен у Ливерпулу, али наступао је за репрезентацију Велса у млађим категоријама уз један наступ и за А тим.

Извор: моззартспорт

Фото: Сцхалке

Коментари / 0

Оставите коментар