Zvanično: Došao za 10.000.000 evra...

. . . da bi otišao za 55. 000. 000! Rabi Matondo prešao iz Mančester Sitija u Šalke.

Fudbal 31.01.2019 | 12:45
Zvanično: Došao za 10.000.000 evra...
Poučeni dobrim iskustvom Mengenhgladbaha, Lajpciga, Borusije iz Dortmunda, Hofenhajma i Herte, i u Šalkeu su rešili da ove zime primene oprobani bundesligaški recept - dovođenje talentovanog igrača iz Engleske.

Rabi Matondo (18), doskorašnji krilni napadač Mančester Sitija, preselio se i zvanično danas u Gelzenkirhen i potpisao ugovor na četiri i po sezone (do juna 2023). Na dresu će nositi broj 14, a zbog prirode ugovora koji su potpisali predstavnici dva tima nisu objavljeni detalji.

Ipak, dobro obavešteni izvori saznaju ono najvažnije - Plavi su za dolazak Matonda izdvojili oko 10.000.000 evra, dok će Mančester Siti imati pravo preče kupovine igrača u naredne četiri i po godine za 55.000.000 evra.

Jasno je, žele na Etihadu da se obezbede za slučaj da talentovani napadač eksplodira kao recimoDžejdon Sančo.

"Dugo smo radili na dolasku Rabija, jer smo ubeđeni u njegov potencijal. Vrlo je brz i tehnički dobar fudbaler. Ne smemo da zaboravimo da je mlad i zato ćemo da mu damo vremena da se adaptira na novu sredinu", kaže trener Šalkea Domeniko Tedesko.

Rabi Matondo jedva čeka da se predstavi nemačkoj publici.

"Znao sam i ranije dosta o Šalkeu, to je klub u kojem su prve velike korake načinili Ozil, Rakitić i Sane. Zadovoljan sam bio posle razgovora sa trenerom, Bundesliga je sjajna, a Šalke pravi klub za moju budućnost i srećan sam što sam postao njegov deo", poručio je Matondo.

Inače, radi se momku koji je rođen u Liverpulu, ali nastupao je za reprezentaciju Velsa u mlađim kategorijama uz jedan nastup i za A tim.

Izvor: mozzartsport

Foto: Schalke

Komentari / 0

Ostavite komentar