Монако на прољеће са потпуно новим тимом!

Стижу и Кагава и Адријен Силва, Жардим тера Тилеманса у Лестер! Добар план или панични послови?

Фудбал 31.01.2019 | 12:15
Монако на прољеће са потпуно новим тимом!
Дмитри Риболовљев и Вадим Васиљев су испрва желели да искористе пореске олакшице у Монаку и загосподаре Француском. Кад су се шеици из Катара појавили у Паризу схватили су брзо да су ту трку већ изгубили и експресно променили пословну политику на промоцију суперталентованих играча и брзу зараду. Око пола милијарде евра (!) обрнули су на оној генерацији која је пре две сезоне играла полуфинале Лиге шампиона, овог лета су масовно инвестирали у нове “пројекте”, али их је јесен научила: не може преко ноћи. Превише млад тим и бројне повреде опасно су угрозиле и само преживљавање Кнежева у елити, па је овог јануара Монако кренуо у потпуну реконструкције екипе како би сачувао прволигашки статус.

У том циљу данас и два нова имена и то не било која: Шинђи Кагава и Адријен Силва!

Овај први је одавно проглашен за вишак у Борусију, спекулисало се да ће му клуб испунити жељу и послати га у Шпанију, али како са Пиринеја није стигла права понуда – иако се писало да би га Дортмунд дао за симболично обештећење од око 3.000.000 евра – Монако је искочио у први план. Позајмица до краја сезоне, мада немачки и француски медији имају различита сазнања око тога да ли Кнежеви имају право да на лето откупе Јапанца. Французи тврде да неће имати, јер Кагава и даље сања Примеру и жели да на лето опет проба. Немци пак, тамошњи Скај прецизније, пишу да ће Монако  моћи да откупи Кагаву.

Адријен Силва стиже из Лестера у коме је његов углед жестоко срозан након што је на лето 2017. клуб закаснио да га региструје па је пропустио први део сезоне. На пролеће 2018. је играо, а ове јесени је био ту, али као да је све време проживљавао дéјà ву. У Премијер лиги само 88 минута и очекивано растанак са Лестером. Оно што помало изненађује је то што је Монако у замену за Силву у Лестер послао Јурија Тилеманса, који је био стандардан у француском тиму и постигао је пет голова у Лиги 1. Обојица су отишла на “суве” позајмице, глава за главу дакле. Силва је наводно веома незадовољан у Енглеској, док повратник на Монакову клупу Леонардо Жардим не може очима да смисли Тилеманса. Наводно је његов први услов да се врати био да добије дозволу да отера Белгијанца за кога су се овог јануара распитивали и Тотенхем, Вест Хем и Њукасл.

Како било, шести и седми нови играч за Монако овог јануара након што су претходно стигли Сеск Фабрегас,Желсон Мартинс, Налдо, најскупљи од свих, 11.000.000 евра плаћени леви бек Лила Фоде Бало Туре, те задњи везни Вилијам Ванекер. Отишли су само Самјуел Грандсир и сада Тилеманс.

Сад нам само остаје да сачекамо и видимо да ли је Монако смислио добар план или је само панично куповао?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар