Monako na proljeće sa potpuno novim timom!

Stižu i Kagava i Adrijen Silva, Žardim tera Tilemansa u Lester! Dobar plan ili panični poslovi?

Fudbal 31.01.2019 | 12:15
Monako na proljeće sa potpuno novim timom!
Dmitri Ribolovljev i Vadim Vasiljev su isprva želeli da iskoriste poreske olakšice u Monaku i zagospodare Francuskom. Kad su se šeici iz Katara pojavili u Parizu shvatili su brzo da su tu trku već izgubili i ekspresno promenili poslovnu politiku na promociju supertalentovanih igrača i brzu zaradu. Oko pola milijarde evra (!) obrnuli su na onoj generaciji koja je pre dve sezone igrala polufinale Lige šampiona, ovog leta su masovno investirali u nove “projekte”, ali ih je jesen naučila: ne može preko noći. Previše mlad tim i brojne povrede opasno su ugrozile i samo preživljavanje Kneževa u eliti, pa je ovog januara Monako krenuo u potpunu rekonstrukcije ekipe kako bi sačuvao prvoligaški status.

U tom cilju danas i dva nova imena i to ne bilo koja: Šinđi Kagava i Adrijen Silva!

Ovaj prvi je odavno proglašen za višak u Borusiju, spekulisalo se da će mu klub ispuniti želju i poslati ga u Španiju, ali kako sa Pirineja nije stigla prava ponuda – iako se pisalo da bi ga Dortmund dao za simbolično obeštećenje od oko 3.000.000 evra – Monako je iskočio u prvi plan. Pozajmica do kraja sezone, mada nemački i francuski mediji imaju različita saznanja oko toga da li Kneževi imaju pravo da na leto otkupe Japanca. Francuzi tvrde da neće imati, jer Kagava i dalje sanja Primeru i želi da na leto opet proba. Nemci pak, tamošnji Skaj preciznije, pišu da će Monako  moći da otkupi Kagavu.

Adrijen Silva stiže iz Lestera u kome je njegov ugled žestoko srozan nakon što je na leto 2017. klub zakasnio da ga registruje pa je propustio prvi deo sezone. Na proleće 2018. je igrao, a ove jeseni je bio tu, ali kao da je sve vreme proživljavao déjà vu. U Premijer ligi samo 88 minuta i očekivano rastanak sa Lesterom. Ono što pomalo iznenađuje je to što je Monako u zamenu za Silvu u Lester poslao Jurija Tilemansa, koji je bio standardan u francuskom timu i postigao je pet golova u Ligi 1. Obojica su otišla na “suve” pozajmice, glava za glavu dakle. Silva je navodno veoma nezadovoljan u Engleskoj, dok povratnik na Monakovu klupu Leonardo Žardim ne može očima da smisli Tilemansa. Navodno je njegov prvi uslov da se vrati bio da dobije dozvolu da otera Belgijanca za koga su se ovog januara raspitivali i Totenhem, Vest Hem i Njukasl.

Kako bilo, šesti i sedmi novi igrač za Monako ovog januara nakon što su prethodno stigli Sesk Fabregas,Želson Martins, Naldo, najskuplji od svih, 11.000.000 evra plaćeni levi bek Lila Fode Balo Ture, te zadnji vezni Vilijam Vaneker. Otišli su samo Samjuel Grandsir i sada Tilemans.

Sad nam samo ostaje da sačekamo i vidimo da li je Monako smislio dobar plan ili je samo panično kupovao?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar