Зелено свјетло Манчестер Јунајтеду за Кутиња!

Барса дигла руке од Кутиња! Валверде дигао руке од Бразилца…

Фудбал 03.02.2019 | 20:15
Зелено свјетло Манчестер Јунајтеду за Кутиња!
Каталонски Спорт и бртански Скај Спортс пишу да је Манчестер Јунајтед неочекивано лако добио зелено светло из Барселоне за преговоре око Филипеа Кутиња!

Најскупљи играч у историји Барселоне је на продају! Само годину дана после 160.000.000 евра вредног трансфера из Ливерпула?!

Шта се десило са Кутињом?

Није успео да се уклопи. Каталонски медији пишу да је и Ернесто Валверде дигао руке од њега и да је клубу дао зелено светло за продају ако стигне понуда која ће задовољити Барсу. Манчестер Јунајтед је само опипавао пулс и распитивао се да ли је Бразилац на продају, а сада је добио одговор да може да крене у акцију.

У Барси су изгубили наду да ће Кутињо заиграти на нивоу из Ливероула. Добио је довољно шанси да се покаже у правом светлу и није успео. А експлозија Усмана Дембелеа у овој сезони, сјајне игре новјалије Артура и већ капарисани трансфер Френкија де Јонга за лето праве гужву. Кутињо нема места ни у нападачком трилингу са Месијем, Суарезом и Дембелеом (а дошао је и Боатенг), нити у везном реду где су Бускетс,Ракитић, Артур, Видал, а очекује се и већа минутажа за талентованог Карлеса Алењу. Кутињо је планиран као наследник Андерса Инијесте, али је ту улогу већ на себе преузео његов земнљак Артур и игра је јако добро.

У 16 мечева као стартер у Примери, Кутињо пет пута играо као десно крило, исто толико пута као лево крило и шест пута на левој страни везног реда. Нигде се није уклопио… Бразилац је потпуно изгубио самопоуздање.

Манчестер Јунајтед је заинтересован и сада треба да пређе на конкретне кораке и ковертира понуду која би задовољила Каталонце. Да ли у овом прелазном року, или за наредно лето, сазнаћемо убрзо...

Помиње се и опција да буде укључен у мегаоперацији за повратак Нејмара у Барсу наредног лета с обзиром да ге је ПСЖ раније желео, али с обзиром на све лошије односе француског и каталонског клуба, то је мало вероватна опција.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар