Zeleno svjetlo Mančester Junajtedu za Kutinja!

Barsa digla ruke od Kutinja! Valverde digao ruke od Brazilca…

Fudbal 03.02.2019 | 20:15
Zeleno svjetlo Mančester Junajtedu za Kutinja!
Katalonski Sport i brtanski Skaj Sports pišu da je Mančester Junajted neočekivano lako dobio zeleno svetlo iz Barselone za pregovore oko Filipea Kutinja!

Najskuplji igrač u istoriji Barselone je na prodaju! Samo godinu dana posle 160.000.000 evra vrednog transfera iz Liverpula?!

Šta se desilo sa Kutinjom?

Nije uspeo da se uklopi. Katalonski mediji pišu da je i Ernesto Valverde digao ruke od njega i da je klubu dao zeleno svetlo za prodaju ako stigne ponuda koja će zadovoljiti Barsu. Mančester Junajted je samo opipavao puls i raspitivao se da li je Brazilac na prodaju, a sada je dobio odgovor da može da krene u akciju.

U Barsi su izgubili nadu da će Kutinjo zaigrati na nivou iz Liveroula. Dobio je dovoljno šansi da se pokaže u pravom svetlu i nije uspeo. A eksplozija Usmana Dembelea u ovoj sezoni, sjajne igre novjalije Artura i već kaparisani transfer Frenkija de Jonga za leto prave gužvu. Kutinjo nema mesta ni u napadačkom trilingu sa Mesijem, Suarezom i Dembeleom (a došao je i Boateng), niti u veznom redu gde su Buskets,Rakitić, Artur, Vidal, a očekuje se i veća minutaža za talentovanog Karlesa Alenju. Kutinjo je planiran kao naslednik Andersa Inijeste, ali je tu ulogu već na sebe preuzeo njegov zemnljak Artur i igra je jako dobro.

U 16 mečeva kao starter u Primeri, Kutinjo pet puta igrao kao desno krilo, isto toliko puta kao levo krilo i šest puta na levoj strani veznog reda. Nigde se nije uklopio… Brazilac je potpuno izgubio samopouzdanje.

Mančester Junajted je zainteresovan i sada treba da pređe na konkretne korake i kovertira ponudu koja bi zadovoljila Katalonce. Da li u ovom prelaznom roku, ili za naredno leto, saznaćemo ubrzo...

Pominje se i opcija da bude uključen u megaoperaciji za povratak Nejmara u Barsu narednog leta s obzirom da ge je PSŽ ranije želeo, ali s obzirom na sve lošije odnose francuskog i katalonskog kluba, to je malo verovatna opcija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar